6 sfaturi de design pentru o bucătărie fantastică

Plănuiți o renovare a bucătăriei? Sunt șanse să aveți de luat o mulțime de decizii de design și să vă simțiți copleșit de toate acestea. În timp ce vă gândiți la decizii, între o placă de faianță sau ceramică și alegerea aparatelor electrocasnice, este ușor să uitați cele mai importante elemente ale oricărei renovări de bucătărie, așa că suntem aici pentru a le evidenția.

 

Planificare

 

Fiți absolut sigur de designul bucătăriei dumneavoastră înainte de a începe. Asigurați-vă că știți ce doriți și luați tot timpul necesar pentru a planifica. 

Găsiți meseriașul potrivit – cineva cu care puteți comunica și care are experiență în domeniul său, mai ales la operațiunile delicate, cum ar fi schimbarea sifonului pentru chiuveta din bucatarie. Găsirea unui meșter de încredere poate fi cea mai stresantă parte a oricărui proiect de renovare a locuinței. 

Asigurați-vă că urmăriți referințele și că au licența potrivită pentru lucrarea dumneavoastră. Vizitați site-urile web ale serviciilor de îmbunătățire a locuinței și vizualizați feedback-ul și secțiunile recomandate de aceștia.

 

Dispunere

 

Amenajarea corectă a bucătăriei dumneavoastră are legătură cu aspectul practic și cu faptul că aveți totul la îndemână când și unde aveți nevoie. 

Designerii de bucătării vorbesc despre ergonomie și despre „triunghiul de aur” – poziționarea robinetului pentru bucatarie, a plitei și a frigiderului. Nu ar trebui să existe mai mult de trei metri între cele trei puncte ale triunghiului dumneavoastră. Aici detaliile contează – și dacă treceți cu vederea ceva acum, probabil că veți regreta pe viitor.

 

Depozitare

 

Folosiți cât mai mult spațiu disponibil atunci când planificați depozitarea în bucătărie. Acest lucru va reduce dezordinea și va crea un mediu sigur, astfel încât să vă puteți concentra asupra lucrului pe care îl aveți de făcut. 

Asigurați-vă că includeți: dulapuri suspendate până la tavan, un punct de acces ușor – mai multe sertare decât dulapuri – și sertare adânci pentru vasele de gătit.

 

Podele

 

Cu cât este mai deschisă și mai sigură, cu atât mai bine! O pardoseală de bucătărie de o culoare deschisă are un aspect clasic și nu se va demoda niciodată. 

Mai important, creează un spațiu luminos, aerisit și nu veți rata nici o scurgere și nici un pericol sub picioare. Suprafețele antiderapante sunt probabil cel mai important aspect al podelei din bucătăria dumneavoastră. Siguranța este întotdeauna primordială, mai ales atunci când sunteți ocupat să gătiți un festin!

 

Iluminat

 

Aveți nevoie de o varietate de surse de lumină într-o bucătărie, așa că nu treceți cu vederea iluminatul pentru mesele de lucru și pentru plita de gătit, precum și iluminatul ambiental general al camerei. 

În prezent, pandantivele sunt la modă, dar luați în considerare și fluorescențele moderne, care oferă o sursă de lumină foarte uniformă. Nu uitați că toate lucrările electrice trebuie efectuate de un electrician autorizat, fiindcă vreți să evitați surprizele neplăcute, nu-i așa?

 

Ventilație

 

Ce este acest miros? Nu e de dorit să intri în casa cuiva și să te confrunți cu mirosul de mâncare din seara precedentă, astfel că o ventilație adecvată poate ajuta la evitarea acestui lucru, dar, mai important, este și o măsură de siguranță. 

Luați în considerare sănătatea și siguranța familiei, asigurându-vă că bucătăria are o ventilație suficientă. Optați pentru o hotă de bună calitate cu un extractor puternic – nu veți regreta niciodată!

De la amenajarea corectă a spațiului, până la asigurarea unui spațiu de depozitare suficient, odată ce ați bifat aceste șase lucruri de pe listă, puteți să vă întoarceți la lucrurile distractive – cum ar fi cumpărarea de articole și accesorii pentru o bucătărie la modă.

 

Sursă foto: Unsplash