A fost depus contractul climatic al municipiului Suceava. Ion Lungu: „Avem propuneri de proiecte în valoare de aproximativ 400.000.000 de euro”

Primarul Ion Lungu a anunțat că marți, 12 martie, a fost depus contractul climatic al municipiului Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în cadrul programului Horizon Europe, misiunea „Orașe inteligente și neutre din punct al impactului asupra climei până în anul 2030”. Potrivit edilului, contractul climatic prevede propuneri de proiecte în valoare de aproximativ 400.000.000 euro.

„Documentele depuse au fost finalizate şi asumate în parteneriat cu Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava, reprezentanți ai mediului de afaceri, operatori locali de servicii publice și societatea civilă”, a spus primarul Ion Lungu.

Proiectele depuse vizează: reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice şi rezidenţiale, reabilitarea sistemului de transport şi distribuție a energiei termice, utilizarea surselor de energie alternativă pentru iluminat public, creșterea gradului de reciclare a deșeurilor provenite din construcţii, producerea de energie din surse alternative, eficientizarea sistemului de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor, extinderea sistemului de transport public electric în Zona Metropolitană, sisteme inteligente de management al traficului, reabilitare pădure parc Șipote și Zamca și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

„În urma implementării acestor proiecte urmărim creșterea calităţii vieții în orașul nostru. Doamne ajută!”, a conchis primarul Sucevei.