Deputatul Bogdan Gheorghiu, după ce țara noastră a câștigat procesul intentat de Gabriel Resources Ltd: „Roșia Montană este ferită de orice speculație și un subiect de tabloid închis!”

Tribunalul de Arbitraj din Washington a luat decizia finală, vineri, 8 martie 2024, în procesul „Roșia Montană”. România CÂȘTIGĂ procesul intentat de Gabriel Resources Ltd., după ce compania care deține pachetul majoritar de acțiuni, de 80,6858%, la compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) s-a considerat prejudiciată de statul român prin refuzul de a autoriza proiectul minier.

În acest context, fostul ministru al Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, a transmis că a crezut mereu în puterea României de a lupta cu cei care au dorit să speculeze pe seama resurselor de la Roșia Montană.

„România câștigă! Roșia Montană este ferită de orice speculație și un subiect de tabloid închis! Am crezut mereu în România și voi crede mereu în puterea României de a lupta cu cei care speculează pe seama resurselor noastre. Faptul că Roșia Montană este un peisaj cultural minier de interes mondial este ceva cu care să ne mândrim.
Să nu ne fie niciodată rușine că avem cu ce ne mândri! Felicitări tuturor celor care au făcut ca România să fie protejată”, a declarat Bogdan Gheorghiu.