A șaptea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de la Cornu Luncii, un succes

Tot ce știu să gătească mai bun sau să creeze  mai frumos oamenii din comuna Cornu Luncii a fost expus duminică, 2 iulie, la Festivalul Produselor Tradiționale când s-au adunat cu toții pentru a le arăta celor prezenți de ce sunt  în stare.

Și nu e de mirare că fiecare participant a rămas surprins măcar de un lucru văzut sau de un fel de mâncare gustat.

N-a lipsit nici voia bună și asta pentru că Primăria și Consiliul Local al comunei Cornu Luncii au avut grijă să organizeze și un spectacol folcloric.

În cadrul acestuia au evoluat  Taraful Fraților Năstase de la Bacău, Ansamblul Folcloric „Voievozii” din Maramureș, Viorica Macovei, Leonard Zamă, Maria Luiza Mih & Ceterașii, Ancuța Corlățan, Cătălina Tereza Alexa, Daniel Pop, precum și artiști din comuna Cornu Luncii.

Încă din deschidere, edilul comunei, Gheorghe Fron, le-a transmis celor prezenți că la acest eveniment sunt prezentate inclusiv mâncăruri unice, specifice comunei.

Avem foarte multe produse, chiar unice, cum ar fi turta cu julfă, după cum știți este tortul dintotdeauna al românilor. Avem de peste două mii de ani de la strămoșii noștri dragi și avem sarmalele cu crupe sau păsat, cum se zice. Avem și sarmale cu urdă, avem băuturi de toate felurile, brânză, urdă și tocăniță.  Noi promovăm tot ce înseamnă produse tradiționale, meșteșuguri lăsate din moși strămoși și tot ce este mai frumos și ce avem de la părinți, bunici și de la străbunicii noștri”, a spus primarul Fron.

La Cornu Luncii au fost prezenți  și senatorul PSD Gheorghe Mîndruță, deputatul PSD George Șoldan, Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava, dar și subprefectul Cristian Șologon, toți având doar cuvinte de laudă la adresa edilului Gheoghe Fron, atât pentru organizarea acestui festival, dar mai ales pentru impresionanta sa activitate administrativă.