A uitat să tragă frâna de mână, iar mașina a luat-o la vale și a călcat o femeie, la Breaza

Luni, 23 octombrie, la ora 15:00, polițiștii au fost anunțați că pe DJ175 din comuna Breaza a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

La data de 23.10.2023, în jurul orei 14:50, V.H. din comuna Breaza a parcat autoturismul Dacia Logan pe DJ175 din localitate, pe un sector de drum în pantă, fără a acţiona frâna de mână, motiv pentru care autoturismul s-a pus în mişcare şi  a accidentat o persoană de sex feminin care se deplasa pe marginea drumului.

Din cele relatate de conducătorul auto, a rezultat faptul că  victima, o femeie în vârstă de 75 ani din localitate, s-ar fi dezechilibrat chiar la apropierea autoturismului şi astfel nu a mai putut evita accidentul, toate împrejurările urmând stabilite în cadrul urmăririi penale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”  și „vătămare corporală din culpă”.