Accident mortal la Poiana Stampei. Șoferul beat a încercat să dea vina pe pasagerul decedat

Duminică, 9 iulie, în jurul orei 20.14, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată  prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Poiana Stampei a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un bărbat posibil decedat.

Accidentul a avut loc pe DC 85 E, comuna Poiana Stampei, ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum (curbă periculoasă), autoturismul fiind răsturnat în afara părții carosabile.

La fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului I. A. și victima A. P., în vârstă de 54 de ani, decedat, prins sub autoturism, în partea pasagerului. Proprietarul afirmă că autoturismul a fost condus de către victimă.

Proprietarul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 09.07.2023, în jurul orei 20:14, I.A. a condus autoutilitara „Volkswagen” tip Transporter pe D. C. 85 E, pe raza comunei Poiana Stampei, circulând din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea dreaptă a acesteia, pe partea carosabilă, accidentul rutier soldându-se cu decesul lui A.P., pasager pe bancheta din partea dreaptă față a autoutilitarei, lângă portieră.

În urma activităților de cercetare desfășurate, s-a dispus reţinerea față de suspectul I.A., proprietarul mașinii, pe o durată de 24 de ore, urmând ca în data de 10.07.2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și  ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.