Actorul Adrian Ancuța a revenit acasă, la Cornu Luncii, pentru a-i bucura pe copii și părinți cu spectacole de teatru

Copiii din comuna suceveană Cornu Luncii au avut parte de un sfârșit de săptămână memorabil și asta datorită bunei colaborări dintre Primărie și Teatrul „Ancuța”. Edilul Gheorghe Fron a declarat că piesa de teatru „Greierele și Furnica”, pusă în scenă de actorul Adrian Ancuța și echipa sa, a adus multă veselie și bună dispoziție copiilor și părinților ce au fost prezenți. Totodată, primarul a ținut să amintească faptul că renumitul actor este originar din comuna Cornu Luncii și că a revenit pe meleagurile natale pentru a-i bucura pe copii și pe iubitorii de teatru.

Actorii veniți de la Ploiești, la invitația primarului Gheorghe Fron, au susținut spectacole aproape zilnic. Astfel, „Greierele și Furnica” i-au bucurat miercuri, 12 octombrie, pe copiii și părinții din satele Brăiești și Băișești, joi, 13 octombrie, pe cei din Sasca Mare și Păiseni, iar vineri, 14 octombrie, pe copiii și părinții din Cornu Luncii.

Și pentru că „cel mai nou sat al comunei”, Satul românesc de altădată, este o gazdă bună, Teatrul Ancuța a susținut duminică, 16 octombrie, pentru cei prezenți spectacolul „Dănilă a Saftei Show în … Sasca Nouă”.

„Spectacol la scenă deschisă la Satul românesc de altădată! Copii, adulți și bătrâni s-au bucurat de cea mai frumoasă zi de toamnă alături de trupa Teatrului Ancuța. Râsete, bucurie, joc și veselie la firul ierbii din Ograda bunicilor și Stâna lui moș Vasile. Mirosurile îmbătătoare ale mâncărurilor tradiționale – balmoș, tocăniță de oaie, cârnați, mititei, urechiuși de purcel și scrijele la care o cană de vin fiert a încoronat acest regal cultural și culinar, a făcut ca această zi minunată să fie de neuitat. Felicitări actorului Adrian Ancuța și colegilor săi care în această săptămână au susținut șase spectacole în comuna noastră, ne-au încântat, bucurat și înveselit! Mulțumim domnului Marius Ion și colegilor săi pentru găzduire și pentru minunatele bucate”, a spus primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

De cealaltă parte, marele actor Adrian Ancuța, angajat al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești și fondatorul Teatrului „Ancuța”, a spus că revenirea acasă a fost foarte emoționantă.

„Am revenit cu emoție, bucuria copiilor a fost pe măsură, iar asta a făcut ca întâlnirile noastre să fie extraordinare. La Cornu Luncii sunt niște copii extraordinari, cum rar se găsesc, iar noi trebuie să avem grijă să nu se altereze prea repede. De altfel, domnul primar mi-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al comunei Cornu Luncii, iar acest lucru a contribuit și mai mult la susținerea acestor spectacole. Vom mai reveni la Cornu Luncii, ori de câte ori vom avea ocazia”, a spus actorul Adrian Ancuța.

Trebuie precizat că proiectul a fost susținut de către Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii.