Cauți soluții pentru înlocuirea acoperișului? Best Acoperiș te ajută să alegi materialul potrivit!

Construiești sau renovezi o casă? Acoperișul este un element esențial în ambele cazuri, nu numai pentru că are un rol practic indispensabil, dar și pentru că a devenit un element important de design. Din acest motiv, atunci când alegi materialele pentru noul acoperiș, nu mai primează doar caracteristicile de ordin funcțional, ci și trăsăturile estetice.

Dacă ai decis să înlocuiești acoperișul unei case sau ai în desfășurare un proiect de construcție a unei noi locuințe, este recomandat să apelezi la profesioniști. Cum îi alegi? Ghidează-te după experiența acestora și după calitatea lucrărilor pe care le efectuează. De exemplu, echipa calificată Best Acoperiș are peste 25 de ani de experiență în lucrări de reparații și montaj de acoperișuri.

Cum alegi corect materialul pentru acoperișul casei tale?

În cazul în care nu știi care material este potrivit pentru locuința ta, specialiștii te pot sfătui să iei o decizie inspirată și te vor ajuta să identifici care material răspunde cerințelor tale. În prezent, variantele sunt multiple în ceea ce privește materialele pentru acoperișuri, însă există câteva aspecte pe care trebuie să le prioritizezi înainte de a face o alegere finală:

  1. Stilul arhitectural al casei

Atunci când alegi materialul pentru acoperiș trebuie să ții cont de arhitectura casei, deoarece acoperișul joacă un rol dublu: practic și estetic. Așadar, aici intră inclusiv textura și culoarea materialului. Poți să alegi între mai multe materiale, dintre care țigla metalică, țigla ceramică, tablă cutată, tablă fălțuită etc. Cât despre alegerea culorii materialelor pentru acoperiș, este important ca aceasta să fie în armonie cu nuanța pereților exteriori ai casei și din acest motiv multe persoane preferă culorile neutre pentru acoperiș;

  1. Greutatea materialelor

Greutatea este în egală măsură un criteriu pe care trebuie să îl urmărești cu atenție când alegi materialul pentru acoperișul casei tale. Materialele cu o greutate mare pot afecta integritatea structurală a construcției, iar cel mai bine ar fi să alegi materiale care să nu suprasolicite structura casei, ci mai degrabă să o completeze. De exemplu, deși țigla ceramică este preferată de multe persoane pentru aspectul său vizual, este important de menționat faptul că are o greutate foarte mare. Pentru casele construite cu zeci de ani în urmă, este indicat să fie alese materiale ușoare, așa cum este țigla metalică;

  1. Rezistența la fenomene meteo și durata de viață

Deși designul este un element important, rezistența materialului trebuie să fie prioritizată. Rolul său este de a oferi protecție împotriva factorilor externi (temperaturi scăzute, ploaie, zăpadă, furtună, vânt, raze ultraviolete) și de aceea trebuie să alegi un material rezistent, mai ales dacă locuiești într-o zonă în care vremea nu este tocmai prietenoasă. Echipa Best Acoperiș, care se ocupă cu reparații și montaj acoperișuri în București, te poate informa cu privire la caracteristicile materialelor. În linii mari, țigla ceramică și țigla metalică au o durată de viață de până la 50 de ani sau chiar mai mult, motiv pentru care sunt două dintre cele mai căutate materiale pentru acoperișurile caselor.

Prin urmare, durata de viață, rezistența, greutatea și aspectul sunt câteva dintre cele mai importante aspecte în funcție de care trebuie să alegi materialele pentru acoperișul casei. Echipa Best Acoperiș te va ajuta să iei decizia corectă și ulterior se va ocupa de montarea impecabilă a noului tău acoperiș.