Adrian Câciu, despre supraimpozitarea veniturilor: Există un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a afirmat, miercuri, referitor la supraimpozitarea veniturilor, că întreaga populaţie a României este deranjată de un cumul imens de venituri în sistemul bugetar şi că va fi o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie.

Totodată, el a arătat că sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la faptul că există un cumul imens de venituri la stat că trebuie găsite nişte soluţii de echilibrare între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri.

Întrebat despre supraimpozitarea salariilor, ministrul de Finanţe a spus: ”Nu ştiu despre ce vorbiţi”.

”Ceea ce vreau să vă spun este că veţi avea o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie, dar a existat o ipoteză de lucru, sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la următorul principiu, pe care cred că îl ştiţi deja, pentru că a apărut în spaţiul public, acela că există totuşi un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României”, a arătat Câciu, conform news.ro.

Când se va lua o decizie privind supraimpozitarea

”Cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri”, a explicat ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a precizat că a fost propus la momentul discuţiei în coaliţie un anumit standard şi s-a plecat de la nivelul salariului preşedintelui.

Întrebat când ar putea să se ia o decizie, ministrul a spus: ”Trebuie să închidem analizele, să avem discuţia politică în coaliţie, după care, evident, transparenţă decizională, avizarea interinstituţională şi aprobarea în Guvern. Probabil la jumătatea lunii”, scrie psnews.ro.