Afacerea NAȘU‘ ȘI CU FINU‘, la Primăria Frumosu din județul Suceava, succes dovedit

Multe sunt promisiunile ce îi încântă auzul unui cetățean în perioada electorală și mari sunt așteptările pe care același cetățean le are de la cel care reușește să manipuleze masa cea mai mare de oameni și să iasă învingător.Uneori, învingătorul are parte chiar de urale și reacții admirabile ce îi așează pe umeri o și mai mare responsabilitate, însă nu toți o iau în serios.
Cum nicio minune nu ține mult, „Ticu”, cum îl cunosc frumușenii, și-a dat seama că anii trec, stresul se contabilizează, iar oamenii nu îi vor face statuie, așa că a lăsat grijile acestora deoparte, deseori a și urinat pe ele prin acțiunile josnice la care a recurs, și a trecut la lucruri mai serioase: interesul propriu!

De aici, edilul comunei Frumosu a început o nouă etapă din viața sa: și-a ales bine nașii, la propriu, și-a ochit bine ținta și a trecut la treabă.

După ce, ani la rând, a colaborat cu unul dintre nașii săi prin intermediul unei firme suport, cu un titular aparent necunoscut, care nici măcar nu se afla pe teritoriul României, începând de marți, 20 aprilie, primarul comunei Frumosu și nașul său, adică consilierul său personal, au pus cărțile pe față.

MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU este firma prin care nașul primarului liberal Constantin Buga ar fi acționat până acum, însă pentru a nu părea doar o bănuială și nimic mai mult, am întrebat o persoană de la Primăria Frumosu dacă în cadrul instituției există discuții pe tema aceasta.

Angajatul unității administrativ teritoriale ne-a mărturisit că nu s-a ascuns niciodată acest aspect, însă până când instituțiile abilitate vor da verdictul, noi putem pune pe masă doar sumele pe care această firmă le-a încasat, absolut întâmplător, sau poate deloc întâmplător, de la Primăria Frumosu.

Buga Constantin devenea primar PSD în iunie 2016, iar firma MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU  primea în același an două contracte, de probă, pentru a testa terenul.

În anul 2017, MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU primea 3 contracte, prin atribuire directă, iar din anul 2018 parteneriatul dintre cei doi începe să rodească precum pământul care este bine, dar extrem de bine, întreținut cu îngrășământ: 12 contracte ajung la această firmă, suma totală câștigată de MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU  apropiindu-se de 12.000 de euro.

Anul 2020 a fost și mai bun, iar faptul că primarul Buga s-a căsătorit în 2019, iar naș i-a devenit Gabriel Niga, s-a văzut, culmea, în încasările firmei MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU. Dacă Gabriel Niga nu a gestionat această firmă ani la rând, care este explicația pentru această minune divină?

În 2020, cel mai roditor an, 19 contracte în valoare de peste 29.000 EURO i-au fost atribuite aceleiași firme de casă care prestează servicii de cadastru.

Anul 2021 aduce schimbări importante în acest tandem consacrat: Primarul liberal îi improvizează nașului un birou în Primărie pentru a nu mai exista discuții că cel din urmă ia doar leafa și nu face nimic pentru ea și aduce și despărțirea lui Gabriel Niga de firma MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU, cel puțin în achizițiile cu Primăria Frumosu.

Este posibil ca această ruptură să se fi produs și pentru că cei care îi controlează activitatea cadastrală nașului bogătașului s-au săturat să îl vadă pe acesta în postura de reprezentant al firmei MOROSANU J. BOGDAN – INGINER CADASTRU.

Dacă vreun moment ați lăcrimat de mila nașului și a finului, dați-ne voie să vă calmăm: afacerea continuă! Aceeași Mărie, altă pălărie!

În anul 2021, nașul finului scoate la bătaie o altă firmă, care, de data această, îi poartă numele: GALEXA TOPO-CAD.

Dacă până în anul 2021 această firmă se ocupa cu productii fotografice comerciale și pentru consumatori, fotografii portret pentru cărți de identitate, pașapoarte, scoli, nunți etc, fotografii pentru scopuri comerciale, edituri, modă, agenții imobiliare sau turism, fotografii aeriene, pe data de 03.01.2021, Gabriel Niga, nașul finului, depune o cerere de preschimbare a obiectului activității firmei.

Așa ajunge, pe data de 20.04.2021 să primească prin atribuire directă de la „finul – mână largă” nu mai puțin de 13.800 de euro, într-o singură zi.

Altfel spus, afacerea continuă, cel puțin până când instituțiile abilitate își vor face meseria și vor verifica în amănunt prietenia bănoasă dintre „nașu’ bogătașu’ și finu’- mână largă”.

Constantin Buga, agreat de Flutur, după ce și-a vândut sufletul și la PSD și la PRO ROMÂNIA

Primirea lui Constantin Buga în Partidul Național Liberal, în anul 2020, înainte de alegerile locale, a avut la bază cel puțin două etape:

  1. Doi liberali cu state vechi din zona Câmpulung Moldovenesc au făcut importante demersuri ca Buga să fie primit în PNL;
  2. Gheorghe Flutur avea nevoie de câțiva traseiști pentru a dormi liniștit în campania electorală de la locale.

Gheorghe Flutur a primit voturile promise de Buga și ar face bine să își asume și colegialitatea cu tânărul controversat care sfidează multe reguli și legi.

Prezent atât la inagurarea unei investiții din comuna Frumosu, în campania electorală, cât și la depunerea dosarului de candidatură a traseistului Buga, Flutur nu a ezitat o secundă să își exprime susținerea și aprecierea pentru primarul vopsit în galben.

De amintit este și că traseistul Constantin Buga, astăzi coleg de partid cu Gheorghe Flutur, i-a amăgit și pe foștii săi colegi din Partidul Social Democrat că nu-i va părăsi, dar și pe cei de la Pro România Suceava cărora le-a promis că va trece la formațiunea lor.

Trebuia să vină să facă fotografiile pentru afișe și nu a mai răspuns la telefon. Simplu”, a recunoscut unul dintre reprezentanții partidului lui Ponta la Suceava.

Astăzi, Gheorghe Flutur face echipă cu un tânăr care nu se află la prima abatere de acest fel, presa relatând de-a lungul timpului și alte întâmplări ce nu îi fac cinste.

Este interesant și numărul proceselor pe care Buga le are de când este primar cu cetățenii comunei Frumosu, dar și modul în care vorbesc sătenii despre primarul lor.

De altfel, contactați telefonic pentru documentarea materialului, mai mulți liberali s-au dezis de colegul lor Constantin Buga, cerând insistent să nu fie asociați cu numele acestuia.

Este la fel de interesant și modul în care tânărul Ticu face administrație, de curând fiind înlocuit de un alt coleg primar într-un proiect ce presupunea asocierea mai multor localități!

Constantin Buga, primarul comunei Frumosu, ce dezamăgire!

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, ce complicitate!

Autor ZDB: Michael Gârdea