Alina Gorghiu: În interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că în Partidul Naţional Liberal (PNL) nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală, subliniind că singurul care va şti un eventual calendar al remanierii este prim-ministrul. În opinia sa, instabilitatea politică folosi acum doar ruşilor, iar toate partidele din coaliţia de guvernare trebuie să transmisă pe plan extern şi intern un mesaj privind stabilitatea politică în România.

„Este un lucru cât se poate de sănătos ca, din când în când, atunci când unele portofolii nu au miniştri performanţi, să se întâmple şi remanierea, numai că această remaniere, la acest moment, nu se întâmplă. De ce? Este opţiunea premierului care a făcut în mod constant evaluarea miniştrilor şi a acţiunii pe care au derulat-o în cadrul ministerelor, cu criterii foarte clare: de la bifarea jaloanelor pe PNRR, la eficienţa cu care şi-au derulat proiectele, la investiţiile pe care le-au făcut, chiar şi partea de comunicare publică a fost, sunt convinsă, unul din criteriile de evaluare. Ca atare, în interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere. La acest moment, singurul care va şti calendarul este primul ministru al României, singurul care are atribuţii”,  afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

Aceasta susţine că „se aşteaptă” să se facă o remaniere „atunci când premierul consideră că este necesar”, ea declarându-se convinsă că partidele din coaliţie vor accepta propunerile pe care Nicolae Ciucă le va face în această privinţă.

„Teama mea, a colegilor mei, a colegilor din coaliţie nu e de remaniere. Niciun ministru nu e pe scaunul acela pe viaţă, viager. Mesajul puternic pe care cei din coaliţie trebuie să-l dea constant fiecărui om din societate este acela de a ne feri de instabilitate politică. De aceea cred că temele trebuie tratate foarte serios: a avea acum instabilitate politică în România, a discuta despre cum e conflict permanent în coaliţie, deşi nu este – sunt polemici, sunt anumite puncte pe care nu ne înţelegem dar într-o mare majoritate a temelor discuţia este consensuală – deci instabilitatea politică profită acum doar ruşilor. Este bucuria nebunilor şi aş vrea să consolidăm acest mesaj: nevoia de stabilitate politică şi de credibilitate în faţa partenerilor externi, în faţa propriei populaţii care ştie că va urma o iarnă grea şi nu i-a minţit deloc Guvernul că va urma această iarnă grea”, a adăugat reprezentanta PNL.

Gorghiu admite că sunt voci care au rămas nemulţumite de asocierea PNL cu PSD, însă a catalogat coaliţia formată de PNL alături de PSD şi UDMR drept „un gest de maturitate”, arătând că „nu este deloc un pariu hazardat” şi că nu puteai altfel”.