Am hotărât să mă fac model de videochat și cred că am luat cea mai bună decizie din viața mea!

Am terminat o facultate de economie acum cinci ani și cum am părăsit băncile școlii m-am angajat la o renumită bancă din România. Salariul era promițător și eram încântată de faptul că mi se ofereau multe oportunități de evoluție, dar programul de lucru, deși pe hârtie nu era cu nimic unul ieșit din comun, mă epuiza.

Deși ar fi trebuit să muncesc doar opt ore pe zi și să profit din plin de pauza de aproape o oră de la prânz, munceam de fapt aproape zece la birou și apoi luam cu mine o parte din muncă și acasă. Surprinzător sau nu, puține din lucrurile pe care le aveam de făcut semănau cu practica din facultate și cu toate că îmi dădeam silința, aveam impresia că fiecare zi aduce cu sine atât de multe lucruri noi de reținur, încât îmi este imposibil să țin pasul. Am renunțat la jobul meu după doar un an, timp în care am făcut tot posibilul să depășesc fiecare situație mai complicată, dar la un moment dat am ajuns la concluzia că lucrul în bancă nu este pentru mine.

După ce am renunțat la primul meu job, o rudă mi-a recomandat un post într-o companie de publicitate unde am învățat foarte multe lucruri și în echipa de acolo mă simțeam exact ca în familie. Dar de data aceasta plata era sub ceea ce meritam pentru sarcinile mele și m-am hotărât din nou să caut mai departe.

 

Nu m-am gândit niciodată că voi fi model de videochat. De fapt, majoritatea femeilor care se dedică acestei industrii nu s-au gândit vreodată înainte să se angajeze la meseria de model ca la ceva de viitor. Dar am zărit întâmplător câteva reclame pe rețelele sociale și am început să caut joburi in videochat ca să văd dacă avantajele promise acolo sunt unele reale sau nu. Și am avut parte de o surpriză plăcută.

 

Cât de greu este să te angajezi ca model de videochat?

 

Am găsit foarte repede un studio de videochat promițător și am sunat ca să cer un interviu, iar spre bucuria mea nimeni nu a strâmbat din nas atunci când am spus că nu am lucrat nici măcar o zi într-un mediu similar și am avut parte numai de încurajări încă din prima clipă. Și încă ceva, promisiunile care ți se fac în cadrul unui studio de videochat profesional nu sunt promisiuni deșarte.

Așa cum mi s-a promis înainte de a semna contractul de muncă, am putut să aleg tura în care vreau să lucrez și mi s-au pus la dispoziție serviciile de înaltă calitate ale unui trainer cu experiență. Astfel, în cel mai scurt timp posibil, am învățat tot ce trebuie să știe o femeie ca să poată atrage atenția bărbaților cu care comunică pe internet, dar și cum să-i cucerească pentru a-i transforma în sponsorii ei fideli.De asemenea, așa cum probabil știi deja, ca model de videochat nu câștigi bani decât pentru timpul pe care îl petreci în privat cu membrii platformelor de videochat și pentru ca această perioadă de timp să fie cât mai mare, studioul avea deja pregătită o întreagă armată de persoane calificate în meseriile lor pentru a ne ajuta pe noi, modelele, să ne pregătim pentru a intra în direct. Specialiști în domeniul tehnic nu lipseau niciodată din studio, dar nici un make-up artist profesionist, precum și un hairstylist care ne ajutau să ne transformăm în niște păpuși vii în doar câteva clipe.

Cât despre banii pe care i-am câștigat încă din primele mele săptămâni ca model de videochat, nici nu am cuvinte. Dacă știam dinainte că acele câștiguri despre care se vorbește când vine vorba de videochat sunt adevărate, atunci m-aș fi angajat din start ca model de videochat, dar mă bucur totuși și că lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat pentru că astfel am ajuns să apreciez și mai mult tot ce mi-a oferit videochatul.