Primarul Ion Lungu: „Grădinița cu Program Prelungit de la Colegiul «Mihai Eminescu» va fi dată în funcțiune de la 1 decembrie 2022”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că Grădinița cu Program Prelungit de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune de la 1 decembrie 2022. Edilul a adăugat că Grădinița din curtea Școlii Gimnaziale nr. 7 Ițcani va fi finalizatî până la 30 iunie 2023.
„După ce am dat în funcțiune două grădinițe cu program prelungit pe fonduri europene, cea din Burdujeni Sat și cea de pe strada Dobrogeanu Gherea, din zona centrală, lucrăm la alte două grădinițe respectiv de la Colegiul Național «Mihai Eminescu» și din curtea școlii gimnaziale nr. 7 de la Ițcani.
Cea de la Colegiul «Mihai Eminescu» (Liceul Pedagogic) va fi dată în funcțiune la data de 1 decembrie 2022, grădinița cu program prelungit din Ițcani până la jumătatea anului 2023, în aceste zile se pune tabla pe acoperiș.
La Colegiul «Mihai Eminescu» a fost realizată o pictură murală de mari dimensiuni a lucrării artistice selectate în cadrul concursului dedicat tinerilor artiști din România și Ucraina «Mesajul meu pentru Ucraina» pentru celebrarea Zilei Cooperării Europene 2022.
Așa cum am mai spus se lucrează la alte două proiecte de grădiniță cu program prelungit în Cartierul Obcini și în curtea Școlii generale nr. 1.
Totodată avem aprobate și două creșe: una licitată în Dealul Mănăstirii și alta în zona Cetății de Scaun.
Infrastructura pentru educație este o prioritate pentru municipalitate”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.