Ambasadoarea SUA în România și președintele Gheorghe Flutur s-au întâlnit cu șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, în PTF Siret

Excelența Sa Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, a vizitat vineri, 15 martie, punctul de trecere a frontierei Siret. Însoțită de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Excelența Sa s-a întâlnit cu șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.
Acesteia i-au fost prezentate fotografii și imagini video din timpul crizei refugiaților. Partea ucraineană a mulțumit României și Sucevei în special, precum și SUA, pentru sprijinul consistent acordat în perioada de la începutul războiului.
Excelența Sa Kathleen Kavalec a apreciat foarte strânsa legătură dintre administrațiile regionale de la Suceava și Cernăuți, fiind convinsă că secretul reușitei în această perioadă dificilă a fost în primul rând această strânsă legătură între sudul și nordul Bucovinei, între cele două administrații și în special între oameni.
Excelența Sa s-a interesat despre situația actuală din Ucraina, a încurajat poporul ucrainean în lupta împotriva agresorului de la răsărit și a asigurat de tot sprijinul SUA în continuare. A declarat că pleacă de aici cu un exemplu de practici între două țări și două regiuni vecine care în vremuri grele au strâns rândurile mai tare ca oricând.