Ambasadoarea SUA în România, vizită la Școala Gimnazială Berchișești

Ambasadoarea SUA în România, Excelența Sa Kathleen Kavalec, a vizitat Școala Gimnazială Berchișești. Aceasta a fost însoțită de către prof. Grigore Bocanci, inspectorul general al IȘJ Suceava, și de Gabriela Dima, director regional al Teach for Romania. Excelența Sa a fost întâmpinată de către primărița comunei Berchișești, Violeta Țăran, care i-a dăruit și o trăistuță bucovineană, restul delegației primind câte un album cu sculptorul Vladimir Florea.
„Este o onoare faptul că Excelența Sa Kathleen Kavalec ne-a călcat pragul. Discuțiile purtate pe tema educației și faptul că doamna ambasadoare a apreciat eforturile noastre de a avea un învățământ de calitate la Berchișești nu fac decât să ne bucure”, a spus primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran. 
Ea a adăugat că discuțiile purtate s-au îndreptat și spre crearea unor contexte de învățare pentru copiii din medii dezavantajate sau cu decalaje majore în învățare, despre accesul tuturor copiilor la educație, precum și despre dezvoltarea parteneriatelor cu părinții și comunitatea. 
Reamintim că Excelența Sa Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, se află pentru câteva zile într-o vizită de lucru în județul Suceava.