Angajații CSM și DJST Suceava s-au alăturat protestului demarat de Sindicatul Național Sport și Tineret

Sindicaliștii din Sport și Tineret, salariații unităților subordonate Agenției Naționale pentru Sport și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: Cluburi sportive, Direcții județene pentru Sport și Tineret, Case de Cultură ale Studenților, Federații Sportive Naționale și Complexuri Sportive Naționale, au ieșit în stradă să își strige nemulțumirile.

Acestui demers s-au alăturat și angajații Clubului Sportiv Municipal Suceava și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava.

Trebuie spus că salariul mediu al angajaților din Sport și Tineret este puțin peste 3.000 lei pe lună. Din acest considerent, dar și din cauza faptului că nu sunt remunerați pentru munca prestată în week-end-duri, angajații cer creșteri salariale cu cel puțin 25%.

„Cerem respect. Sportul înseamnă sănătate, educație și dezvoltare personală. Nu mai putem trăi în sărăcia aceasta, unde se face performanță din nimic, când și când. Păcat de tinerii care vin din spate găsesc bazele sportive șubrede și năpădite de bătrânețe, iar angajații trăiesc la limita subzistenței, din niște salarii de nimic. Următorul pas este să intrăm în grevă generală. Nu ne oprim aici”, a transmis liderul filialei Suceava a Sindicatului Național Sport și Tineret, Ovidiu Paul Hrițcu.