Angajații de la Finanțe și Trezorerie, în grevă spontană

Update: Protestul de la Suceava s-a încheiat în jurul orei 12:00.

Angajații Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, precum și cei ai Trezoreriei Suceava sunt în grevă. Măsura a fost adoptată vineri, 11 august,  de la ora 10:00, pentru a atrage atenția că nu sunt de acord cu noile măsuri fiscale. Angajații celor două instituții se află în holul de la parterul clădirii, iar cetățenilor care au de rezolvat diferite probleme li se refuză accesul. 

Potrivit unui document afișat la intrarea în clădire, s-a  anunţat reducerea veniturilor salariale, chiar dacă din 2013 nu s-au mai făcut angajări în ANAF, dar și că mulţi colegi au ieşit din sistem prin deces, pensionare sau schimbarea locului de muncă, iar media de vârstă din ANAF depăşeşte 56 de ani. Documentul se încheie cu întrebarea „Ne bagă cineva şi pe noi în seamă?”.

Pe de altă partem Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a informat că, în prezent, astfel de proteste sunt în toată țara.

„La ora aceasta colegii din toata tara protesteaza! Un exemplu de solidaritate dar si expresia faptului ca rabdarea s-a cam terminat!”, au precizat reprezentanții Federației Națională a Sindicatelor din Finanțe.