Angelica Fădor: „Congresul PPE, găzduit de PNL la București, cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare”

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a apreciat, duminică, 3 martie, importanța și impactul decisiv al viitorului Congres al Partidului Popular European (PPE), ce va avea loc la București în zilele de 6 și 7 martie.

Evenimentul, găzduit de Partidul Național Liberal (PNL), marchează o recunoaștere a prestigiului de care se bucură PNL în Europa și a rolului pe care îl joacă România în cadrul Uniunii Europene.

Potrivit deputatului liberal sucevean, Congresul PPE este considerat cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare, iar alegerea Bucureștiului ca loc de desfășurare a acestuia evidențiază poziția puternică a României în cadrul Europei.

Angelica Fădor a subliniat că PPE reprezintă cea mai mare familie politică europeană, cu 177 de membri în Parlamentul European, fiind un pilon al stabilității și dezvoltării în Europa. La evenimentul de la București se vor afla 13 șefi de state și de guvern, peste 1500 de delegați din 44 de țări, urmând să aibă loc dezbateri importante despre viitorul continentului european.

Deputatul Angelica Fădor a subliniat că Congresul din acest an are ca temă principală necesitatea unității și solidarității în fața provocărilor interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Printre aceste provocări, ea a menționat extremismul ca fiind cel mai mare pericol intern, iar Rusia condusă de Vladimir Putin ca fiind cea mai mare amenințare externă.

De asemenea, deputatul a accentuat importanța alegerilor europarlamentare din 9 iunie, unde se va pune accentul pe alegerea între democrație și extremism, între consolidarea în Europa și izolare, între construcția viitorului și întoarcerea în trecut, între seriozitate și aventuri politice riscante.

În plus, Fădor a subliniat că la aceste alegeri, securitatea Europei va fi unul dintre subiectele principale. În final, deputatul a evidențiat realizările importante pentru România în actualul mandat al PPE, incluzând apărarea intereselor fermierilor, industriei și consumatorilor români, sprijinul acordat parcursului european al Republicii Moldova și rolul PPE în finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).