ZDB Apa lui Flutur

Apa trece, toate trec…

A trecut mai mult de o săptămână de la vizita premierului Cîțu la Suceava, am avut parte de ceva asfaltări pe bulevardele principale, mai bine zis de plombări pe ici pe colo, am avut parte de o spălare ca la carte a carosabilului pe acolo pe unde urmau să fie purtați pașii demnitarilor.

A fost ceva gen vizită prin corturi și parcări și mai nimic, practic vizita politică n-a adus nimic bun pentru Suceava, am rămas în aceeași stare în care eram și înainte, nici măcar nu s-a obosit cineva să aducă un cuvânt de mulțumire pentru județul care în urmă cu fix un an era lovit cel mai puternic de pandemie, nimeni n-a adresat un gând frumos față de cei care și-au asumat efectiv bătălia cu acest virus nenorocit, nimeni n-a adus un pios omagiu celor care au pierdut din păcate bătălia cu boala.

Practic am asistat la celebra zicere populară „apa trece, pietrele rămân„, nimic nou, nici-un proiect important, nicio investiție majoră, nici angajarea forței de muncă active aflate în șomaj, nici vorbă despre gazul metan, facultatea de medicină, centurile ocolitoare și câte și mai câte.

Nici măcar cei din opoziție nu s-au sinchisit, atât de la AUR cât și de la PSD, să ia atitudine și să fi cerut celui mai mare dregător al țării, împreună cu o cohortă de lideri politici liberali locali, să facă ceva totuși și pentru județul nostru.

În afară de modul riguros prin care desenează cu carioci autostrăzi prin nordul Moldovei, cu trasee alternative și cu variante de execuție când drum expres, când șosea rapidă, când autostradă, nu ne-am ales cu nimic.

Poate doar în termen de turiști să fi crescut pentru o zi-două numărul de sosiri în Bucovina și numărul de porții de mâncare servite, sau numărul pungilor cu sare și al colacilor, în buna tradiție bucovineană.

Și să nu uităm de ziariștii ținuți la colț, în țarc, de discuțiile cu reprezentanți ai industriei Horeca la care nimeni din presa locală n-a putut asista și relata vreun punct de vedere despre ce s-a vorbit și ce probleme s-au ridicat guvernanților.

Și s-a terminat totul, s-a spus poezia, ploaia a venit încet, încet peste Suceava, treaba merge mai departe, iar noi așteptăm așteptăm cu nerăbdare anul 2024 cu zeci și sute de promisiuni despre cum ne vor face nouă viața mai bună și despre vinovații din cauza cărora nu vom avea nici atunci ceea ce am merita să avem.

Apa ...lui Flutur

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

”unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…”

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori !

Redacția ZDB: Shakal o’Nil