Aplicația WhatsApp a picat! Utilizatori din toată lumea au semnalat probleme

WhatsApp a căzut marți, numeroși utilizatori raportând că serviciul de mesagerie deținut de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, nu poate fi accesat.

Site-ul downdetector care monitorizează problemele tehnice ale marilor rețele de socializare și aplicații de mesagerie a început să înregistreze o creștere vertiginoasă a plângerilor utilizatorilor WhatsApp marți începând în jurul orei 10:00.

The Telegraph notează că pana pare una globală și că cea mai populară aplicație de mesagerie la nivel mondial nu mai funcționează. Meta nu a comentat deocamdată știrea.

WhatsApp este folosit de peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume, fiind cea mai populară aplicație de mesagerie în peste 100 de țări. India, țara cu a doua populație ca mărime din lume, este cea mai mare piață pentru aplicația de mesagerie cumpărată de Facebook în 2014.

Eroarea afișată de WhatsApp

Majoritatea utilizatorilor WhatsApp raportează că mesajele scrise nu se trimit după ce apasă pe „Enter” la desktop sau trimit „Send” pe dispozitivele mobile, ceea ce înseamnă că mesajele rămân „în aer”, fiind trimise fără a fi primite de cealaltă parte.

Nu este clar deocamdată dacă ele vor ajunge la destinatari după ce Meta remediază problemele.

Însă alți utilizatori raportează că nu pot accesa defel mesageria, aceasta rămânând blocată în ecranul de încărcare.

Unii utilizatori ai aplicației au reclamat de asemenea că WhatsApp se „învârte în gol” pentru o perioadă, după care le afișează o eroare ce îi informează că serviciul de mesagerie nu se poate conecta la internet.