Aproape 900 de cartușe din al Doilea Război Mondial, descoperite în clopotnița unei biserici din comuna Straja

Descoperire impresionantă, săptămâna aceasta, în curtea bisericii din Straja, județul Suceava. Mai mulți muncitori au găsit, ascunse sub podeaua de lemn a clopotniței vechi, aproape 900 de cartușe de infanterie. Muniția, care datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, era în stare perfectă de funcționare.

Apelul la 112 a fost dat luni, în jurul orei 15:00. În timp ce făceau lucrări de întreținere la clopotnița veche din curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Straja, muncitorii au găsit, sub podeaua veche din lemn, un adevărat arsenal de muniție.
La scurt timp, la locul sesizării au ajuns și angajații Grupării Pirotehnice din cadrul ISU Suceava, care au numărat, în total, 883 de cartușe de infanterie, calibrul 8 milimetri, și două măști contra gazelor. Muniția, spun specialiștii, datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și este în stare perfectă de funcționare. „Elementele de muniție au fost ridicate, iar ulterior au fost transportate și depozitate provizoriu, până la distrugerea lor într-un poligon autorizat”, a transmis ISU Suceava.