Aproximativ 100 de persoane, la protestul AUR din fața sediului PSD Suceava. Protestatarii au aprins lumânări

Membrii AUR Suceava au participat miercuri, 7 februarie, la un protest spontan în cadrul căruia și-au exprimat dezacordul față de intenția de a se comasa alegerile. Manifestarea, la care au luat parte aproximativ 100 de persoane, s-a desfășurat în fața sediului PSD Suceava din centrul orașului. Printre protestatari s-au numărat și Veronica Grosu, candidat pentru Parlamentul European din partea acestui partid, Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, și Ionel Vasiliu, fost candidat la Primăria Fălticeni.

Cei de la AUR au aprins 34 de lumânări în fața sediului PSD, gestul semnificând faptul că democrația din România „a fost ucisă”. De asemenea, protestatarii au strigat: „PSD și PNL – aceeași mizerie”, „Nu vrem comasate!”, „Rușine!”.

Reprezentanții AUR, care au luat cuvântul în fața sediului PSD, au transmis că formațiunile politice care guvernează țara comasează alegerile europarlamentare și locale prin încălcarea Constituției României.

Trebuie spus că organizațiile AUR din țară au organizat, miercuri seară, mai multe acțiuni de protest la sediile PSD din țară, inclusiv la Suceava. Cei de la AUR protestează împotriva comasării alegerilor și a ceea ce numesc „acțiunile abuzive, neconstituționale și ilegale ale PSD”.