Arhiepiscopia Sucevei atrage atenția că Pahomia de la Valea Bourei nu are nicio legătură cu Biserica Ortodoxă

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a informat că un eveniment religios organizat la Valea Bourei de „autointitulatul „arhiepiscop Pahomie” nu are niciun fel de legătură cu Biserica Ortodoxă Română, iar spațiul este frecventat și de clerici depuși din treaptă, caterisiți sau nehirotoniți canonic.

„Având în vedere că unii credincioși au primit invitații la un eveniment religios organizat în loc. Valea Bourei de către autointitulatul „arhiepiscop Pahomie”, vă aducem în atenție faptul că locația și slujitorii acesteia nu sunt în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română. Spațiul este frecventat și de clerici depuși din treaptă, caterisiți sau nehirotoniți canonic.

Totodată, s-a observat că persoana amintită mai sus face colecte sau organizează diferite evenimente, fără a informa credincioşii cu privire la apartenența canonică.

Constatând faptul că acești pretinși preoți săvârșesc același ritual specific Bisericii Ortodoxe și poartă aceeași uniformă, considerăm potrivit să vă informăm  pentru a nu fi induși în eroare, adresându-vă și îndemnul părintesc de a fi vigilenți, pentru nu cădea în capcana unor oameni care vă pot păgubi material și spiritual”, a transmis ASR.