Flutur anunță că DN2E, din Vama Vicovu de Sus până la intersecția cu Vicovu de Jos, a fost asfaltat: „Se vede o schimbare la față a orașului!”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi, 10 august, că Drumul Național 2E, pe teritoriul orașului Vicovu de Sus, se află într-un amplu proces de modernizare.

Șeful administrației județene a spus că este vorba despre un tronson de 14 kilometri, pe care s-a turnat deja asfalt, cuprins între Vama Vicovu de Sus și intersecția cu localitatea Vicovu de Jos.

„Tot orașul Vicovu de Sus, de data aceasta este asfaltat. Ne bucurăm că Ministerul Transporturilor a înțeles urgența noastră, fiindcă eu am solicitat încă de când s-a deschis punctul de frontieră modernizarea acestui drum, pentru că pe aici trec foarte multe mașini. Acest lucru se întâmplă acum. De asemenea, am cerut sensuri giratorii și semafoare și sper ca cei de la Compania de Autostrăzi să facă acest lucru în mai multe intersecții de pe această rută. La fel de important este și faptul că și primarul Vasile Iliuț are multe programe de modernizare în centrul orașului Vicovu de Sus. Se vede o schimbare la față a orașului! Se vede o schimbare la față a zonei pieței agroalimentare”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

El a adăugat că procesul de modernizare a DN2E va continua spre Rădăuți, daș si spre Voitinel, Horodnic de Sus și Marginea.

De cealaltă parte, primarul orașului Vicovu de Sus a mulțumit tuturor celor ce s-au implicat în modernizarea acestui drum, subliniind că, deși a fost un disconfort în zonă, oamenii sunt foarte bucuroși că, după mulți ani, și drumul lor este asfaltat.

„Modernizarea acestui drum este de o mare importanță pentru cetățenii orașului. Îi mulțumim domnului președinte Gheorghe Flutur pentru toată implicarea și pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat. Acest drum era găurit peste tot, până acum fiind doar peticit. De 20 de ani nu s-a mai turnat aici un covor asfaltic. Cetățenii sunt mulțumiți și, deși s-a creat un disconfort, nu au fost probleme. Să dea Dumnezeu să fie cât mai multe astfel de disconforturi”, a spus primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț.