Asistenții medicali din cabinetele școlare din mai multe localități din județ, instruiți înainte de începerea noului an școlar

Direcția de Sănătate Publică județeană  Suceava  și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Suceava au organizat în luna septembrie 2023 cursul de instruire în acordarea primului ajutor – Basic Life Suport,  pentru asistenții medicali din cabinetele medicale școlare din județul Suceava.

 Cursul constând în noțiuni teoretice și practice, a fost susținut de lectori acreditați și s-a desfășurat la sediul D.S.P. Suceava, în zilele de 8, 9 și 16 septembrie a.c. A participat la acest curs de instruire un număr de 74 asistenți medicali care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale școlare în următoarele localități din județ: Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Solca, Vicovu de Sus și Ciocănești.

Întrucât educația medicală continuă reprezintă întreaga arie de activităţi de pregătire teoretică şi practică pentru menţinerea şi îmbunătăţirea standardelor de competenţă profesională şi asigurarea calităţii îngrijirilor de sănătate furnizate, asistenții medicali școlariști participanți la curs vor primi de la OAMGMAMR Suceava, în baza documentelor de prezență, certificate de participare pe care se menţionează tema cursului, locul şi perioada de desfăşurare a acestora, precum si  numărul de credite obținute.