Culorile toamnei în ținute cu stil

Toamna vine cu un spectacol cromatic impresionant al naturii, culori pe care le poți integra și în garderoba ta. Adaptează culorile sezonului în vestimentație și bucură-te de aprecierea tuturor. 

Deși este un sezon de tranziție, cu vreme capricioasă, toamna este un moment bun pentru a impresiona prin stil. Iată care sunt culorile vedetă ale toamnei și cum poți alcătui, cu ajutorul lor, outfit-uri creative. Găsești mai jos o listă cu nuanțele cele mai iubite ale toamnei, iar pentru inspirație de ținute, verifică brandurile Fashion Days.

Cărămiziu – este cea mai iubită culoare în această perioadă. Inspirată din nuanța ruginie a frunzelor în procesul lor de metamorfoză, această culoare se potrivește mai ales persoanelor cu pielea albă, pentru că pune în evidență tenul. Poți opta pentru un trenci cărămiziu, pentru a păstra cromatica de toamnă în partea de sus, pe care să îl combini cu pantaloni slim bej și o cămașă albă. Contrastul cromatic cu cele două piese deschise este extrem de elegant.

Ocru – este o nuanță derivată din culorile pământului, care merge, ca intensitate, de la tonuri de galben până la portocaliu stins și maro. Această alegere cromatică oferă ținutei un aer clasic, rafinat. Poți alege ocru ca bază a ținutei, printr-o rochie pe corp, de exemplu. Pentru că este o culoare cu personalitate, o poți purta și de sine stătătoare, fără a fi nevoie de alte asocieri cromatice. Păstrează accesoriile neutre, în culoarea pielii, sau combină cu maro!

Olive – este o altă culoare desprinsă din natură, care se integrează perfect în peisajul de toamnă. Aceasta se potrivește foarte bine persoanelor blonde și cu tenul deschis. Pentru a te bucura din plin de efectul acestei culori, păstrează piesa cheie în partea de sus. De exemplu, alege o maletă olive și combin-o cu jeans bleumarin și ghete stil cowboy, într-o ținută cool de sezon.

Maro – o culoare mult mai conservatoare, maro-ul rămâne preferat în tendințe. Avantajul de a-l alege este că poate trece printr-un spectru larg de nuanțe, de la tonuri de alună la maro roșcat și până la ciocolată, în funcție de preferințele tale, de culoarea tenului și de asocierile cromatice pe care vrei să le faci. De exemplu, poți combina un sacou în culoarea alunei cu pantaloni olive și un accent de ocru. Sau poți miza pe o pereche de pantaloni în nuanța intensă a ciocolatei amare, care subțiază vizual silueta, alături de un pulover în contrast, într-o nuanță de unt, pentru o ținută clasică dar cu aer sofisticat.

Gri – o culoare extrem de versatilă, inspirată din tonurile pământului, și foarte apreciată în sezonul de tranziție și cel rece, griul poate fi purtat de oricine, în orice ținută și în absolut orice situație. Este suficient de sobru ca să poată fi integrat în vestimentația de birou, iar în tonurile deschise este destul de soft încât să poată fi purtat în ținute de timp liber.

Alege ceea ce ți se potrivește din spectrul cromatic al toamnei și rămâi în tendințe și în acest sezon!