AUR la Mondiale! Ancuța Bodnar sau Elisabeta Lipă de Vatra Moldoviței! De patru ani, nicio medalie de aur nu a fost pierdută de bucovineancă

Suceveanca Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș au reușit să câștige aurul la Cupa Mondială III, ce se desfășoară la Lucerna, una dintre cele mai prestigioase competiții de canotaj. Sportivele din echipajul de dublu vâsle feminin (W2x) au reușit și de această dată se se impună în fața celor cu care au concurat.

Ca de obicei, Radiș și Bodnar au impus un ritm infernal încă din start, câștigând detașat în fața Lituaniei și Chinei.

Este cea de-a șasea medalie pentru România la Lucerna, a doua de aur, după cea de la patru rame feminin.

25 DE VICTORII CONSECUTIVE, NEÎNVINSE DE PATRU ANI!

Campioane olimpice, europene și mondiale, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar și-au trecut în cont un nou succes categoric și la Lucerna!
Româncele au luat cursa pe cont propriu și au câștigat fără mari emoții. Lituaniencele Donata Karaliene și Dovile Rimkute, cele care le puseseră cu adevărat probleme la Europene, au terminat pe doi, iar chinezoaicele Shiyu Lu și Shuangmei Shen pe trei. Radiș și Bodnar și-au mai trecut în palmares trei curse castigate la Lucerna și au ajuns la o cifră impresionantă de 25 de victorii consecutive. Ele nu au mai pierdut o cursă din 2019, de patru ani!