Aurica Ilisei din comuna Cornu Luncii pune pe mesele multor oameni fructe și legume crescute cu dragoste

În satul Brăiești din comuna suceveană Cornu Luncii, la una din gospodăriile de lângă Sala Sporturilor, Aurica Ilisei își prezintă la poartă rodul muncii sale de peste an.

Toamna este bogată și înmiresmată de aromele legumelor sănătoase și naturale, iar, pe lângă legume și fructe, de la Aurica Ilisei mai puteți gusta bunătăți de casă: bulion, zacuscă, dulcețuri sau murături.

Gospodina de la Cornu Luncii a început să cultive legume în urmă cu mai mulți ani și asta după ce o tragedie avea să o aducă înapoi acasă din Italia. Atunci, unul dintre copiii săi s-a prăpădit într-un cumplit accident rutier, iar cel de-al doilea fiu i-a propus să nu mai plece în străinătate.

Așa a luat naștere primul solar al micii agricultoare. Iar de atunci, an de an, Aurica Ilisei plantează răsaduri și semințe, îngrijește plantele și mai apoi culege roadele muncii sale.

„Cele mai frumoase legume le vând, pentru ca și alți oameni să se poată bucura de legume bio, iar când am surplus mai dau și alții, care nu au posibilitatea să cumpere. Eu cred că este normal să ajutăm”, spune Aurica Ilisei.

Ea ne-a mărturisit că, pe lângă acțiunea propriu – zisă de îngrijire a roșiilor și castreveților, le cântă și le vorbește, iar acest lucru face ca produsele sale să fie cu adevărat speciale.

„Iubesc să fac  agricultură! Iubesc plantele și iubesc fructele și legumele! Când sunt acolo și le îngrijesc, parcă nu mai am nicio grijă! Cred că și de asta am așa producție frumoasă, de pe doar 4 ari de teren”,  a mai spus gospodina de la Brăiești.

Deja și-a format o clientelă, care vine permanent să se aprovizioneze cu legume și produse, la poartă rămânând uneori foarte puține de vântut.

„Am oameni care vin de la Fălticeni și de la Gura Humorului. Doar pun pe Facebook că am cules roșiile și în câteva minute mă sună oamenii să le pun deoparte câteva kilograme. Asta este o mare satisfacție pentru mine”, a mai spus doamna Aurica.

Și cum întotdeauna sprijinul comunității și al autorităților locale contează, este de remarcat faptul că la Cornu Luncii, edilul Gheorghe Fron, nu doar că achiziționează legume de la doamna Aurica, ci o și promovează ori de câte ori are ocazia, iar asta nu e lucru puțin. Despre implicarea edilului în sprijinirea micilor producătroi locali, Aurica Ilisei spune că atitudinea acestuia este de apreciat.

„Îi mulțumesc din suflet domnului primar pentru că ne sprijină mereu, ne promovează și cumpără de la noi! Mai rar așa un primar, care să fie alături de oameni”, a spus Aurica Ilisei.

Aurica Ilisei poate fi găsită foarte ușor de cei interesați de produse bio, atât pe pagina sa de Facebook, cât și în satul Brăiești din comuna Cornu Luncii, lângă Sala Sporturilor.