Bărbat fără permis din Frumosu, identificat în trafic, la Vatra Moldoviței

Duminică, 5 noiembrie, în jurul orei 11:15, lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, în timp ce executau controlul traficului rutier, aflându-se în punct fix la intersecția DN 17 A cu DJ 176 Vatra Moldoviței, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturismul marca Opel Astra, ce se deplasa din direcția Moldovița către Frumosu.

Conducătorul auto a oprit autoturismul pe partea dreaptă a DJ 176 Vatra Moldoviței a sensului de mers sus-arătat, iar după ce lucrătorii de poliție și-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, acesta fiind singur în autoturism.

Conducătorul auto a înmânat actul său de identitate, stabilindu-se că se numește Petru H., de 56 ani domiciliat în comuna Frumosu. Acesta a precizat faptul că certificatul de înmatriculare aparținând autoturismului în cauză se află la domiciliu și, fiind întrebat despre permisul de conducere, a relatat faptul că nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

În continuare, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale poliției, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar inspecția tehnică periodică pentru autoturismul marca Opel Astra este valabilă.

Cu privire la aceste aspecte, conducătorul auto a declarat faptul că în jurul orei 09:00, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală de unul singur, la piața organizată pe raza comunei Moldovița, de unde a achiziționat două anvelope pentru un vehicul, iar la întoarcere, în jurul orei 11:15, la intersecția de la Vatra Moldoviței a fost oprit de către un echipaj de poliție.

Bărbatul a recunoscut că a condus autoturismul  pe drumurile publice fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Totodată s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a aplicat sancțiune contravențională a șoferului, conform OUG 195/2002, în sumă de 870 lei, pentru că nu a respectat obligația de a avea asupra sa documentele autoturismului (certificatul de înmatriculare). În cauză s-a întocmit dosarul penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.