Biciclist beat, lovit de o mașină, la Pojorâta

Duminică, 5 noiembrie, în jurul orei 15:00, Eusebiu F. se deplasa în calitate de biciclist pe acostamentul consolidat al  DN 17 km din localitatea Pojorâta având direcția de deplasare spre municipiul Vatra Dornei. Ajuns în interesescția cu DJ 175B a virat stânga, fără a se asigura și fără a-și semnaliza intenția, a pătruns pe banda de mers a drumului național, ocazie cu care a fost lovit de autoturismul condus de către Pavel D. în aceeași direcție.

În urma accidentului a rezultat vătămarea ușoară a biciclistului care a fost transportat, cu autospeciala tip Ambulanță, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde a fost diagnosticat cu TCF și TCC fiind ulterior transferat la Spitalul de Urgență Suceava pentru mai multe investigații.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, apoi i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge.

Biciclistul a recunoscut consumul de alcool, însă nu a putut fi testat din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltată o mostră biologică de sânge.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Conducătorul auto urmează a fi sancționat conform Legii 132/2017.