Bogdan Gheorghiu: Noile stațiuni turistice de interes local vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, consideră că Bucovina este o zonă cu un potențial turistic deosebit de mare, iar acest lucru este poate cel mai vizibil în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, când pensiunile și hotelurile din regiune primesc oaspeți din toate zonele țării, dar și de peste hotare.

“Obiceiurile și tradițiile unice, peisajele și atracțiile din zonele montane și, desigur, mănăstirile din Bucovina sunt doar o parte din zestrea de care dispunem pentru a atrage turiști pe tot parcursul anului.

Mă bucur însă să văd că nu ne bazăm doar pe prezența acestor atracții, ci încercăm să oferim servicii de calitate tot mai înaltă, care să atragă oaspeți noi, dar și să îi facă pe cei care deja ne-au vizitat să revină. Un pas în acest sens este și atestarea de astăzi, a zonei turistice a municipiului Fălticeni, a zonei turistice a orașului Siret și a comunelor Ciocănești, Coșna și Mănăstirea Humorului ca stațiuni turistice de interes local. Odată cu noul lor statut, aceste localități accesează noi posibilități de dezvoltare, prin atragerea de investitori, finanțări, dar și printr-o mai bună promovare.

Suceava ajunge astfel la 21 stațiuni turistice de interes local, cele cinci alăturându-se acum localităților Cacica, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Frumosu, Fundu Moldovei, Mălini, Moldovița, Panaci, Poiana Stampei, Pojorâta, Putna, Sadova, Solca, Șaru Dornei, Vama și Vatra Moldoviței. În județ mai sunt atestate și Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Sucevița și Vatra Dornei, ca stațiuni turistice de interes național”, a arătat deputatul Bogdan Gheorghiu.