Câinii abandonați de botoșăneni în Suceava încep să facă victime. Primarul Ion Lungu: „Câinele care a mușcat copilul a fost adus din comuna Icușeni, județul Botoșani”

Primarul municipiului Suceava,  Ion Lungu, a declarat miercuri, 22 martie, în conferința săptămânală de presă, că a sesizat Biroul pentru protecția animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani cu privire la faptul că un câine abandonat pe străzile Sucevei e a mușcat un copil. Incidentul s-a petrecut pe strada Parcului din municipiul Suceava la finele săptămânii trecute, iar câinele care l-a mușcat provine din comuna Icușeni, județul  Botoșani. 

„Acel câine a fost identificat de oamenii care au fost în zonă ca fiind câinele care a mușcat copilul a fost capturat și se află în adăpost. A fost identificat după cip ca fiind un câine adus din  comuna Icușeni,  județul Botoșani. Am și numele proprietarului. Am făcut adresă oficială la IPJ Botoșani unde am trecut datele de identificare ale proprietarului să se ia măsurile necesare. Facem eforturi să strângem câinii de pe străzi, iar anul acesta am adunat aproape cât am adunat în tot anul 2022. Din păcate este o realitate: se aduc câini în municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.