Campanie de strângere de fonduri, demarată pentru construirea unei noi biserici, la Pojorâta. Locașul de cult va fi ridicat pe locul bisericuței albastre

Se strâng bani pentru reconstruirea Bisericii de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Corlățeni” din Pojorâta, după ce Bisericuța albastră a fost demolată din cauza unei ciperci ce ataca lemnul din care era construită. Noua bisericuță va fi construită din cărămidă, material care dăinuie mai mult în timp.

Astfel, a fost demarată o campanie de strângere de donații pentru construcția Bisericii noi „PREASFÂNTA TREIME”, din cărămidă, pe amplasamentul bisericii vechi ce a fost demolată.

Donații pentru construcția bisericii noi, PREASFÂNTA TREIME:

MANASTIREA SF IOAN IACOB – C
Cont BCR in RON: RO18RNCB0236022707530001
Cont BCR in EURO: RO34RNCB0236022707530004

Legenda construirii Bisericuței albastre 
Ridicarea Mănăstirii Corlăţeni de la Pojorâta are la bază o legendă interesantă. În timpul Primului Război Mondial, un localnic pe nume Constantin Corlăţeanu avea un fiu plecat pe front, de la care n-a mai primit nicio veste.
Disperat, bărbatul a luat decizia de a posti timp de 40 de zile, sperând ca aşa să afle despre soarta băiatului său. Se spune că, în anul 1917, în locul în care este construită Mănăstirea Corlăţeni, Constantin Corlăţeanu ar fi auzit un înger ce i-a spus că fiul său Ştefan este în viaţă.
La sfârşitul războiului, fiul bărbatului, Ştefan Corlăţeanu, a revenit acasă şi chiar a ajuns primar al localităţii Pojorâta. În anul 1925, a fost începută construcţia Mănăstirii din Pojorâta, Constantin Corlăţeanu ridicând în primă fază o cruce de fier. După abia nouă ani, familia Corlăţeanu a reuşit să construiască un schit, al cărei biserică a fost sfinţită de mitropolitul Nictarie din Cernăuţi.