Câmpulungeanca Daria Balahura, șefa de promoție a Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc

Absolventa Daria Balahura este Șeful promoției 2022 ,,Încoronarea de la Alba-Iulia – 100” cu media generală de absolvire 9.89. Câmpulungeanca a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9.85 și a obținut 9.75 la limba română, 9.80 la matematică și 10 la chimie.
Povestea Dariei a început cu 4 ani în urmă, când a fost admisă în colegiu militar prima, cu media 9.92, performanță care a reușit să o păstreze până la final. Pe parcursul anilor de studiu s-a remarcat la diferite olimpiade și concursuri, dintre care amintim: în clasa a IX-a, mențiune la Olimpiada Națională de Geografie, în clasa a XI-a locul 1 la Olimpiada Forumului Școlilor Militare din Europa, organizată de către Colegiul European de Securitate și Apărare, în clasa a XII-a a făcut parte din echipa colegiului la concursul național GeomondIS, unde a obținut locul 2 la etapa națională. A făcut parte din redacția revistei liceului, iar în anul 3 a fost redactor-șef.
„ ̆ << ̦ ̦ >> ̂ ̆ – ̂ ; ̆ – ̆ ̆ ̦ ̦ . ̆ ̆ ̂ ̂ ̦ ̂ – , ̦ ̂ , ̦ ”,a povestit Daria.
Datorită rezultatelor excepționale obținute și a muncii depuse, eleva ștefănistă a primit cel mai mare grad acordat elevilor militari, de plutonier adjutant cu funcție de locțiitor al comandantului.
Întrebat despre reușita elevei, profesorul diriginte Iulian Negură a spus: „ ̂ ̦ ̦ ̂ ̆, ̂ ̆ – , ̂ , ̂ – ̆ , ̆ – ̆ ̂ ̆, ̦ ̆ ̆ ̂ ̦ ̦ . – . ̆ ̦ . ℎ ̦ ̆, ̂ ̆ ̂ ̦ ̂ ̆ ̦ , , ̦ , , , ̦ ̦ ̂ ̂ . – ̂ ̂ – ̦ – . ̆ ̦ ̂ , ̆, ̦ ̆ ̦ ̦ ̆. ̆ ̦ ̆ , !”.
Șeful de promoție s-a stabilit după susținerea examenului de Bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe anii de studiu.
„Îi dorim mult succes absolventei Daria Balahura care urmează să susțină, alături de colegii ei, examenul de admitere la învățământul superior militar”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”.