Câmpulungeanul care a furat și incendiat un BMW X3 și-a petrecut noaptea în arest. Polițiștii au deschis dosar penal

Câmpulungeanul care a furat un BMW X3 ce era parcat în dreptul service-ului SC SERMEC NISAIO SRL a fost implicat în alte două infracțiuni, respectiv „furt în scop de folosință” și „distrugere”. În data de 18 martie 2023, în jurul orei 02:55, autor necunsocut, ulterior sustragerii auto marca BMW, s-a deplasat pe str. Grigore Antipa, către str. Mihail Sadoveanu, unde a pătruns în curtea lui Iulian D., situată vis-a-vis de atelierul auto S.C. Sermec Nisaio SRL, loc din care a sustras un autoturism marca Volkswagen Touareg, aparținând lui  Ioan N.

Cu autoturismul în cauză, autorul s-a deplasat până pe raza comunei Sadova – Pasul Trei Movile, după care l-a parcat în același loc, în data de 18.03.2023, în jurul orei 03:43. După ce a parcat autoturismul, autorul a plecat prin spatele curții, pe digul râului Moldova.

De asemenea, la data de 21 martie 2023, autoturismul marca BMW X3, sustras la data de 17.03.2023, de la atelierul auto al SC SERMEC NISAIO SRL a fost identificat în comuna Sadova, Pasul Trei Movile, pe partea dreaptă a DN 17A, distrus în totalitate prin incendiere.

Pe durata cercetărilor, autorul infracțiunii a fost identificat în persoana lui Ioan-Alexandru M., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, față de acesta fiind confirmată la data de 20.12.2023 efectuarea în continuare a urmăririi penale în referire la săvârșirea celor trei infracțiuni amintite mai sus, acesta, în schimb, sustrăgându-se urmăririi penale, la scurt timp după săvârșirea infracțiunilor, părăsind țara.

 Urmare a continuării adminitrării probatoriului, la data de 26.03.2024, suspectul a fost identificat și condus la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în baza mandatului de aducere emis de către organul de cercetare penală și audiat în calitate de suspect în referire la cele trei infracțiuni pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

De asemenea, în data de 26.03.2024, față de Ioan-Alexandru M. a fost pusă în mișcare acțiunea penală cu privire la infracțiunile amintite mai sus, iar față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 26.03.2024, ora 16:35. acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava, de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.