Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C ajunge la Vicovu de Jos

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C pornește la drum miercuri, 11 ianuarie 2023. Prima oprire are loc în Vicovu de Jos, județul Suceava.

Prin intermediul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening și stadializare LIVE(RO)2-EST se caută să se asigure un grad ridicat de aderență la populația din zone din regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate: localități izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localități în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST etc. În plus, pentru a se oferi o șansă tuturor pacienților depistați în proiect să-și continue investigațiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași vor participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv. Caravana a fost posibilă prin implicarea autorităților locale și a partenerului proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C este o acţiune care se desfăşoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C” derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași.