Castorii Suceava U12 Masculin, pe podium, la Turneul Final al Campionatului Municipal de Baschet de la Iași

Baschetbaliștii juniori suceveni continuă să se remarce în competițiile la care participă și asta datorită muncii, perseverenței și  entuziasmului cu care intră de fiecare dată pe teren. Faptul că sportivii au alături un antrenor dedicat și cei mai devotați suporteri – părinții care trăiesc la intensitate maximă fiecare meci disputat, garantează într-un fel începutul unui viitor glorios.

Sâmbătă, 6 mai,  și duminică, 7 mai 2023, echipa Castorii Suceava U12 Masculin, condusă de prof. Ovidiu Stafie, a participat la Turneul Final al Campionatului Municipal de Baschet desfășurat la Iași în Sala Polivalentă Voinești, competiție ce a reunit echipe de copii cu vârsta de 12 ani din Regiunea Moldovei, respectiv din județele Iași, Suceava și Vaslui.

După finalizarea tuturor meciurilor programate în cele 4 turnee din acest sezon, echipa suceveană s-a situat pe locul 3 învingând în meciul decisiv, cu scorul de 65-20, echipa Big Up din Iași.

„În sezonul competițional 2022-2023, echipa de baschet U12 masculin a clubului «Castorii» Suceava a participat la Campionatul Municipal de Baschet Iași. Competiția a reunit la start 8 echipe din care 6  din Iași, o echipă din Vaslui și a noastră din Suceava. Am avut parte de 4 turnee intens disputate, în format tur – retur, toate în organizarea colegilor de la Iași, unde sportivii noștri, născuți în 2011 și mai mici, s-au confruntat cu echipe competitive pentru trofeul de campioni.
Chiar dacă în tur am început cu turația redusă, în retur am reușit să recuperăm  și să urcăm pe locul III. Suntem mândri de sportivii noștri, mulți dintre ei încă novici în practicarea jocului de baschet, dar entuziaști și doritori în a-și depăși performanța pe viitor. Mulțumim tuturor susținătorilor pentru suportul și sprijinul acordat sportivilor noștri! Sloganul clubului nostru este «Baschet Bucovinean» și îl promovăm cu drag de fiecare dată, a transmis prof. Ovidiu Stafie, antrenorul Castorilor suceveni.

În întreg turneul, baschetbaliștii suceveni au avut un parcurs frumos reușind 8 victorii și 6 înfrângeri, din lotul convocat de antrenorul sucevean făcând parte următorii elevi: Andronic Alexandru – George, Balan Damian – Andrei, Beldiman Bogdan – George, Cernica Leonid – Constantin, Cocîrlă Bogdan – Ilie, Fărtăiș Eric – Nicolae, Ghivnici Ștefan – Nicolas, Hudema Tudor – Ștefan, Iftode Cristian – Mihail, Plămadă Rareș – Gabriel, Popescu Victor, Popovici Valentina – Morena, Robu Andreea și Strujac Fabian – Răzvan.

De altfel, merită a fi menționați și jucătorii care au contribuit la turneele precedente, respectiv Arhip Ioana – Irina, Blîndu Alexandru – Teodor, Ciobanu Ștefan – Mihai, Crăciun David – Casian, Croitor Vlad – Ștefan, Onuți David, Puscaș Iannis – Ștefan, Rusu Vlad, Savu Kevin – Gabriel și Ursu Alexandru.

Reamintim că echipa sportivă școlară Castorii din Suceava își desfășoară antrenamentele în sălile de sport ale Școlilor Gimnaziale nr. 3, „Miron Costin” și „Ion Creangă” și a Colegiului Național „Spiru Haret” Suceava, având grupe de copii U12, U14, U16, U18 masculin și feminin.