Cătălin Coman, înger păzitor pentru senatorul Mîndruță. Ce câștigă PSD Suceava prin noul membru?

Senatorul sucevean George Mîndruță s-a înscris în PSD, iar, potrivit surselor noastre, recomandarea pentru înscrierea acestuia în PSD a fost făcută de liderul social-democraților din Fălticeni, primarul Cătălin Coman.

Trebuie precizat că adeziunea senatorului Mîndruță la PSD a fost aprobată în Biroul Permanent al Organizației Municipale Fălticeni.

Reamintim că George Mândruță și-a anunțat, în luna august, demisia oficială din USR și din funcția de președinte al Organizației Județene a formațiunii politice, precizând că simte „o mare dezamăgire”.

„Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire.

Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo.

Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS in 2020, dar si față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, in urmă cu un an de zile”, a transmis, la momentul demisiei, senatorul Mîndruță.

Primarul Cătălin Coman, după ce l-a admirat pe Gheorghe Flutur, mai tare decât unii liberali și după ce psd-iștii lui l-au pus pe coji de nucă, a revenit la emis pretenții.

Mai mult decât atât, oricât de mare ar fi dragostea pentru PSD, se pare că tot cei de dreapta sunt mai compatibili cu edilul. Așa a ajuns să îl primească tot el pe George Mîndruță de la USR, în PSD.

George Mîndruță rămâne un profesionist în domeniul în care a activat, însă, chiar și așa, putem să ne întrebăm ce beneficii aduce partidului sau ce beneficii cere?

Dacă, într-adevăr, Mîndruță se va mulțumi cu o funcție pe la o instituție a sistemului din Fălticeni, am putea spune că nu s-a vândut scump, însă nu se știe dacă de aceeași părere sunt și social-democrații vechi din partid.

La fel, nu se știe încă, cum va fi primit Mîndruță de către primarii PSD din județ, sau de parlamentarii PSD.