Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” se deschide joi! Vezi aici programul spectacolelor

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” se va deschide joi, 13 octombrie, în parcarea Iulius Mall Suceava. Astfel, cei care vor să îşi facă provizii, să deguste bunătăţi tradiţionale sau să cumpere produse proaspete direct de la producători sunt așteptați să viziteze târgul în perioada 13-16 octombrie 2022.
Târgul „Produs în Bucovina”, eveniment devenit atracție turistică, este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Asociația „Produs în Bucovina” și Iulius Mall Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Muzeul Național Al Bucovinei, Romsilva – Directia Silvica Suceava, Asociația „Produs de Cluj” și Consiliul Judetean Cluj.
Doritorii se pot bucura de produse tradiționale, cântec, joc și voie bună după un program atent stablit de organizatori.
Joi, 13 octombrie 2022, de la ora 12:00, cei prezenți se vor putea bucura de Fanfara de la Stamate, ulterior urmând să aibă loc deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. 
După deschidere, cei prezenți se vor putea bucura de: Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, Fanfara de la Stamate, Ansamblul Folcloric „Cibănașul” al Clubului Copiilor Rădăuți, coordonat de Dumitru Pomohaci, Grupul vocal „Balada” din cadrul Secției Fălticeni a Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, coordonat de prof. Maria Tanasă, Grupul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei” din Pojorâta, coordonat de Gheorghe Străjer, dar și tineri interpreți din Bucovina și Ansamblul Folcloric „Cetina” din Vama, coordonat de Nicolae Ciocan și Michaiel Piticar.
Vineri, 14 octombrie 2022, de la ora 13:00, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” va aduce în fața sucevenilor Fanfara „Trandafirul” de la Calafindești, coordonată de Gheorghe Diaconescu, dar și Grupul Vocal „Dor de la Humor” al Secției Gura Humorului a Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, coordonat de Maria Macovei.
Tot vineri, în parcarea Iulius Mall va fi prezent și Vasile Soporan și Formația de Jocuri Tradiționale de la Frata, județul Cluj, Vasile Ungureanu și Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, Nicoleta Hafiuc și Ansamblul Folcloric „Flori de Bucovina” din Sadova, coordonat de Vasile Latiș, precum și Huțulii de la Moldovița.
Totodată, cei prezenți se vor putea bucura și de spectacolele susținute de Liviu Țăran, Dorin Cocîrță și Ansamblul Folcloric „Arcanul” din Fundu Moldovei, coordonat de Liviu Țăran, de Grupul Vocal „Bogdana” din Bogdănești, coordonat de Mihai Airinei, dar și de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava și de Ioan Dordoi, Ionela Moruțan, Adrian Socaciu, Marcela Silaghi și Claudiu Ferko.
Sâmbătă, 15 octombrie 2022, de la ora 13:00, organizatorii au pregătit un program folcloric vast. Astfel, ziua va debuta cu Fanfara de la Moara și va continua cu un moment artistic susținut de elevi ai Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava. Din programul de sâmbătă nu va lipsi nici Constantin Moisa și Grupul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței, coordonat de prof. Ilaria Pușcă.
În parcarea Iulius Mall vor mai fi prezenți și Vasile Nemțoc și Grupul vocal instrumental „Dulce grai bucovinean” din Costișa, comuna Frătăuții Noi, Ansamblul Folcloric „Plai bucovinean” din Dorna Candrenilor și Pamfil Roată, Costică Olteanu din Pârteștii de Jos și Ansamblul Folcloric „Pădurețul” din Cacica, Lenuța și Teodora Purja din județul Bistrița Năsăud, Grupul Vocal „Moldava” al Clubului Copiilor din Fălticeni, precum și Grupul Vocal „Flori de Măr” din Râșca. Tot sâmbătă, cei prezenți vor putea lua parte și la spectacolele susținute de Grupul Folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici și Ansamblul Folcloric „Florile Bucovinei” din Rădăuți.

Duminică, 16 octombrie 2022,  programul Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” va debuta de la ora 13:00 cu Fanfara de la Sfântu Ilie. Ulterior, cei prezenți vor putea lua parte la spectacolele susținute de Constantin Irimia și Grupul Folcloric „Dor” din Moara, Viorel Pitic, Alexandru Cozaciuc și Grupul Folcloric „Flori Vicovene” din Vicovu de Sus, Dumitru Cucu, Pahomie Băieș și Grupul Folcloric „Dor bucovinean” din Botoșana, precum și la spectacolul susținut de Gheorghe Toderaș și Grupul Folcloric de la Poieni Solca.

Tot duminică, în parcarea Iulius Mall Suceava vor susține spectacole Grupul Vocal „Bucovina” (Copchilele de la Calafindești), Grupul Folcloric „Megieșii” de la Cornu Luncii, Fanfara de la Sfântul Ilie, Felicia Cuciurean și Grupul Folcloric „Altița” de la Bilca, Petre Chira și Grupul Folcloric „Străjăncuța” de la Straja și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Programul poate suferi modificări.