Ce dosar celebru ar fi promis că închide poliţistul care ar fi cerut 300.000 de euro şpagă. Banii, ceruţi de la unul dintre capii mafiei lemnului din Suceava

Mită uriaşă pentru un poliţist judiciar care ar fi trebuit să reteze de la rădăcină mafia lemnului. Pentru 300 de mii de euro, ar fi promis că şterge prejudicii şi face să dispară acuzaţii grave din dosarul tăierilor ilegale de lemn din Suceava. Judecătorii au decis arestarea lui pentru 30 de zile şi individul a fost reţinut chiar în ziua în care publicaţia germană Der Spiegel dezvăluie, pe prima pagină, că mai bine de jumătate din lemnul tăiat ilegal la nivel mondial provine din România.  

În urmă cu cinci luni, anchetatorii români făceau descinderi de amploare la mafia lemnului. Erau luate la puricat sedii de firme, ocoale silvice şi locuinţe din 16 judeţe, inclusiv Capitala, au scos la iveală o caracatiţă uriaşă de ilegalităţi, coordonate de la Suceava. Peste 1800 de anchetatori au fost implicaţi. Însă, pentru 300 de mii de euro, un agent de poliție judiciară a schimbat tabăra. 

Șpagă uriașă cerută de un polițist de la un cap al mafiei lemnului

Poliţistul ar fi cerut 300 de mii de euro de la unul dintre capii mafiei lemnului, bani în schimbul cărora promitea că va reduce prejudiciul și va propune clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală. Mai mult, spunea că îl poate convinge pe procurorul de caz să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.

Procurorii DNA îl acuză acum de luare de mită, trafic de influență şi divulgarea informaţiilor din dosarele penale. Instanţa a decis arestarea lui pentru 30 de zile.

Cosmin Andreica – Sindicatul Europol: Lipsa principiilor l-a determinat să ajungă la o astfel de situație în care a cerut o șpagă de 300 de mii de euro crezând că a dat lovitura vieții lui, scrie observatornews.ro.