Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului concurs „CDIdei în cărți” și-a desemnat câștigătorii. Directorul CCD Suceava, Traian Pușcă: „Felicitări elevilor pentru realizările concretizate în produse și prezentări de excepție!”

În perioada februarie-mai 2023, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava a organizat Festivalul concurs „CDIdei în cărți”,  ediția a VIII-a, inițiat și implementat de Centrul Județean de Excelență Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratele Școlare Județene, Centre Județene de Excelență/ Centrul Municipiului București de Excelență și unități de învățământ din județele implicate în proiect, Asociația de Prietenie „Ille Et Vilaine” Sibiu, dar și cu alte instituții, organizații.

Directorul Casei Corpului Didactic Suceava, prof. Traian Pușcă, a precizat că la acest concurs s-au înscris 293 de echipe din 28 de unități școlare, însă după etapa județeană au rămas în cursă 172 de echipe din 27 de școli.

„Diverse evenimente mai mult sau mai puțin neprevăzute au contribuit la menținerea în concurs a 152 de echipe, din care s-au prezentat la etapa județeană 138 de echipe grupate pe patru categorii de vârstă și trei secțiuni, respectiv la categoria Afiș au luat parte 10 echipe, la categoria Booktrailer s-au prezentat 9 echipe, iar la categoria Machetă au rămas 119 echipe. Concursul județean s-a desfășurat sâmbătă, 27 mai 2023, la Colegiul Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» Suceava”, a spus prof. Traian Pușcă, directorul CCD Suceava.

Potrivit acestuia, toți participanții au avut prezentări la înalte standarde de calitate, au pus în produsele muncii de echipă originalitate, creativitate, tenacitate alături de alte valori promovate prin acest festival și anume dragostea de lectură, respectul pentru cultură și preocuparea pentru propria educație,  îmbinate armonios cu aptitudinile și competențele practice și digitale.

Dat fiind că proiectul este intitulat Festivalul-Concurs „CDIdei în cărți”, competiția a pus în valoare cele mai bune lucrări, fie ele machete, afișe sau din categoria booktrailer, evidențiindu-i pe cei mai buni la toate criteriile, prin acordarea unor premii pe măsură.

Secțiunea Număr de echipaje Premiul I Premiul II Premiul III Mențiune
Afiș fizic / digital  10 1 1 2 6
Booktrailer 9 4 1 0 4
Machete III-IV 35 5 1 3 26
Machete V-VI 48 4 3 4 37
Machete VII-VIII 31 2 4 3 22
Machete IX-X 5 2 1 1 1
Total 138 18 11 13 96

„Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” a mobilizat 879 elevi care s-au implicat în activități începând cu faza locală și au fost apreciați cu premii și mențiuni la nivel județean 414 elevi. Cu toții și-au îmbogățit competențele de lectură, de comunicare și de lucru în echipă, alături de abilități practice și competențe digitale, și mai cu seamă, au acumulat cel puțin o carte nouă în colecția de lecturi personale. Felicitări elevilor pentru realizările concretizate în produse și prezentări de excepție! Felicitări coordonatorilor și profesorilor îndrumători ai echipelor, pentru munca depusă și pentru rezultatele remarcabile obținute de elevi!”, a conchis directorul CCD Suceava.