Cea mai mare paradă medievală de până acum a adunat mii de spectatori pe străzile Sucevei

Joi seară, 17 august, a debutat cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”. La tradiționala paradă a făcliilor au luat parte mii de suceveni care au admirat spectacolul oferit de participanții la paradă. Astfel, sucevenii s-au adunat pe tot traseul parcurs de personajele medievale. Cei aproximativ 550 de cavaleri și domnițe și zeci de cai au pornit de la Biserica „Sf. Mina” din Obcini și au străbătut traseul Calea Obcinilor – Bulevardul George Enescu – strada Universității – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea Marelui Ștefan, în sunete de pocnitori și zăngănit de arme.

La Cetatea de Scaun a Sucevei, unde se desfășoară Festivalul de Artă Medievală, parada a ajuns în jurul orei 22.30, aceasta fiind cea mai mare paradă medievală de până acum.

Și anul acesta, amifitrion a fost directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, care a venit îmbrăcat în straie de boier. De asemenea, la paradă a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, dar și deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu. De asemenea, de la eveniment nu au lipsit nici vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, și administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc.

Sucevenii și turiștii care aleg să viziteze Cetatea în această perioadă se vor putea bucura de atmosfera medievală creată prin dansuri, spectacole cu foc și lasere, cai, teatru și concursuri pentru copii.