Cei mai buni elevi de la Școala din Stroiești, premiați de primarul Mihai Senic: „Primăria Stroiești este un partener de nădejde al unității școlare”

La sfârșitul acestui an școlar, cei mai buni elevi de gimnaziu din comuna suceveană Stroiești au fost premiați de primarul Mihai Senic cu sume de bani care să îi motiveze pe cei mici să facă performanță în continuare.

Festivitatea de premiere și închidere a anului școlar 2022-2023 a avut loc pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Stroiești în prezența elevilor din învățământul primar și gimnazial, cu participarea învățătorilor și profesorilor diriginți, dar și a părinților și aparținătorilor copiilor.
În prima parte a evenimentului a avut loc premierea elevilor din clasele de gimnaziu, coordonate de profesorii diriginți Florin Daniel Ruști ,  Claudiu Ionel Matei,  Laura Adriana Rîpan,  Cristina Gabriela Ciobanu, Marinela Burac,  Ovidiu Huțuleac și Cristina Sabin. Toto atunci, prof.  Florin Daniel Ruști a evidențiat performanțele sportive ale echipei de handbal a Școlii Gimnaziale Stroiești, oferind membrelor echipajului Diplome de Excelență Sportivă.
În a doua parte a festivității de premiere, ing. Dumitru G. Muntean a oferit absolvenților de clasa a VIII-a cu mediile cele mai mari Premiile Speciale „Dr. Nicu cav. de Popovici”. Astfel, eleva Ioana Magdalena Șutu a obținut premiul special I, în valoare de 600 de lei, cu media 9,94, elevul Sergiu Ștefan Pânzaru, premiul special II, în valoare de 500 de lei, cu media 9,67, iar eleva Denisa Ioana Rotariu, premiul special III, în valoare de 400 de lei, cu media 9,39.
Partea a treia a evenimentului a fost însuflețită de noi premii oferite de Primăria și Consiliul Local al Stroiești elevilor din gimnaziu care au obținut cele mai mari medii în acest an școlar.
Este vorba despre elevii Alesia Elena Chirilă și Iustin Solovan din clasele a V-a A și B, care au primit câte 500 de lei, Bianca Andreea Popovici, Cristian Andruhovici și Anamaria Stanciu din clasele a VI-a A și B, care au fost premiați cu câte 600 de lei, Mihai Stelian Crainiciuc din clasa a VII-a, care a fost răsplătit cu 700 de lei, și Ioana Magdalena Șutu și Sergiu Ștefan Pânzaru din clasele a VIII-a A și B, care au primit câte 800 de lei.
„Încercăm să îi motivăm pe elevi să învețe bine la școală și să facă performanță și ne dorim să facem o tradiție în a-i premia pe cei cu rezultate notabile, astfel încât să simtă că eforturile depuse le sunt răsplătite”, a spus primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, care a adăugat că: „Îmi doresc ca școala din comuna noastră să își mențină nivelul de performanță și îi asigur atât pe elevi și părinți, cât și pe profesori, că Primăria Stroiești este un partener de nădejde care sprijină constant educația”.