Chris Rock a refuzat să prezinte gala Oscar 2023: Propunerea a venit din partea Academiei Americane de Film

Chris Rock a anunţat duminică, în cadrul unui spectacol de stand-up din Phoenix, că organizatorii galei Oscar i-au propus să fie maestru de ceremonie la viitoarea ediţie, dar a refuzat, scrie ziarul local Arizona Republic, citat de News.ro.

„Ar fi ca şi cum i-ai cere lui Nicole Brown Simpson să se întoarcă la restaurantul unde a mâncat în noaptea în care a fost ucisă acasă la ea în Los Angeles”, a glumit Chris Rock în timpul show-ului, referindu-se la uciderea soţiei jucătorului de fotbal american O.J. Simpson în 1994.

Pe 28 martie, Chris Rock a fost pălmuit de Will Smith pe scena premiilor Oscar după ce a făcut o glumă despre coafura soţiei actorului, care suferă de alopecie.

În urma acestei altercaţii, actorul, care tocmai câştigase premiul pentru cel mai bun actor cu rolul din „The Williams Method”, şi-a cerut scuze public pentru gestul său şi şi-a anunţat demisia din Academie. De asemenea, a fost interzis de la toate evenimentele Academiei timp de zece ani.

În iulie, la patru luni după eveniment, Will Smith şi şi-a cerut din nou scuze într-un videoclip de cinci minute. El a spus că l-a contactat pe Chris Rock, care însă „nu este pregătit să vorbească”, scrie psnews.ro.