PSD promite majorări de pensii și salarii fără să se consulte cu partenerii de coaliție, susține PNL: Nu a existat o astfel de discuție

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, despre propunerile PSD privind o majorare a salariului minim pe economie la 3.000 de lei şi creşterea pensiilor cu un procent mai mare de 5%, că pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie în acest sens şi că firesc este ca aceste propuneri să fie însoţite de un calcul bugetar şi de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei.

”Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de mărirea salariului minim pe economie sau o eventuală mărire a pensiilor, dar toate aceste propuneri, firesc este să fie însoţite de un calcul bugetar, de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei, de către Ministerul de Finanţe şi binenţelor, de o decizie”, a spus Stroe, potrivit News.ro.

El a arătat că poate confirma faptul că, în acest moment, PNL lucrează la astfel de propuneri, pe care le va prezenta în coaliţie, nu public.

Ionuţ Stroe a precizat, despre majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei şi creşterea pensiilor cu un procent mai mare de 5%, că ”faptul că se propun şi se iau măsuri sociale, în momente de criză globală, este un lucru care ţine şi de bunul simţ şi de un anumit sentiment de solidaritate pe care trebuie să îl avem cu cei care sunt afectaţi direct, categoriile vulnerabile”.

Stroe a mai afirmat că este convins că orice partid îşi doreşte un salariu minim pe economie la o cotă cât mai ridicată.

”Sunt convins că toate partidele îşi doresc mărirea pensiilor. Aceste lucruri trebuie să fie, evident, în relaţie cu posibilităţile economice şi cu bugetul pe care îl gestionăm în momentul de faţă”, a mai arătat Stroe.

PSD are pe fiecare sector propuneri şi politici publice pe care le va prezenta şi le va propune coaliţiei de guvernare, a precizat prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a adăugat că măsurile propuse în domeniul social vor fi prezentate în perioada următoare de către ministrul Muncii Marius Budăi.

„În fapt, pensiile vor creşte cu mai mult de acel procent de 5,7% prevăzut de lege, noi insistăm pe minim 10%. Noi spunem mai mult de 10%. Salariul minim de la 2.250 la 3.000 lei, vorbesc de brut şi cu o parte de compensare 200 lei pe această diferenţă pe care să o suporte statul”, a completat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose, potrivit psnews.ro.