Una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din țară, inaugurată la Suceava. Primarul Ion Lungu: „Sperăm ca sucevenii să aprecieze această piață”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în conferința săptămânală de presă că miercuri, 31 august, s-a dat în funcțiune Piața George Enescu cu parcare subterană. Potrivit edilului, valoarea lucrărilor se ridică la 13.156.136,63 lei (aproximativ 2.600.000 de euro).
Ion Lungu a explicat că suprafața totală construită este de 3.819,64 de metri pătrați, suprafața pe care s-a realizat clădirea este de 2361 de metri pătrați, iar amprenta la sol a clădirii este de 1.944,25 de metri pătrați.
„În încăperea principală destinată comercianților de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60 % din spațiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăților comerciale. Sunt amplasate un număr de 169 de mese.
De asemenea sunt prevăzute spații pentru birouri, centrală termică, grupuri sanitare.
Sunt prevăzute 2 sisteme complementare de încălzire: pe termoficare centralizată și pe centrală cu gaz metan, ne vom racorda la sistemul centralizat de încălzire, care este mai ieftin astăzi”, a precizat primarul Ion Lungu.
Acesta a adăugat că la parter și la subsol există atât grupuri sanitare normale, cât și pentru persoane cu dificultăți de deplasare. Totodată, piața este prevăzută cu lift pentru marfă, care face legătura între parcare și zona pieței și, de asemenea, cu elevator pentru persoanele cu dificultăți de deplasare.
Parcarea de la subsol cuprinde 70 de locuri, respectiv 59 de autoturisme (din care 2 locuri încărcări mașini electrice), 11 locuri pentru motociclete, scutere și biciclete.
De asemenea la subsol este adăpost ALA, prevăzut cu sistem filtrare admisie aer și 3 accese în direcții diferite.
Exteriorul clădirii este realizat in varianta „Fațadă ventilată”, cu strat vizibil din panouri cu fibrociment vopsit.
Rampele de acces și ieșire din parcare, împreună cu sistemul pluvial al teraselor sunt prevăzute cu degivrări electrice. Clădirea are pe două laturi trotuare din grătare metalice, cu rol în aerisirea parcării de la subsol.
„Sunt amplasate sisteme de climatizare aer, echipamente pentru răcire, perdele de acces în dreptul acceselor uzuale.
Așa cum se poate observa din prezentarea de mai sus, este vorba de o piață modernă, cu dotări corespunzătoare pentru o funcționare ergonomică. Sperăm ca sucevenii și mai ales cetățenii din cartierele George Enescu și Obcini să aprecieze această piață. Vom construi în perioada imediat următoare (au fost demarate procedurile pentru licitație) o Hală de Lactate modernă în Piața George Enescu”, a mai spus primarul Ion Lungu.