Ciolacu, despre pensiile speciale: Cele care depășesc un anumit plafon, în funcție de mărime, vor avea o anumită impozitare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că pensiile speciale care depășesc un anumit plafon vor fi impozitate „în funcție de mărime”. Acesta spune că „trebuie închisă această discuție” referitoare la pensiile speciale. Despre pensiile militare, Ciolacu a declarat că s-a uitat „peste media” lor și că „nu este una care să sară de bunul simț”.

„S-a ajuns la această emoție și la această discuție nu numai din interese politice, pentru că această discuție aduce procente cu Robin Hoozi indiferent de partid politic, dar s-a exagerat legislativ. Nu poți să soliciți o legislație să câștigi mai mult decât câștigai când erai în activitate. Trebuie închisă această discuție”, a declarat președintele PSD. Acesta spune că pensiile speciale ar trebui impozitate, însă legea nu se va aplica retroactiv. „Pensiile care depășesc un anumit plafon, acelea vor avea în funcție de mărime o anumită impozitare. Nimeni în lume nu poate veni cu o lege care să fie retroactivă. De aceea trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR. Deciziile CCR nu se comentează, se pun în aplicare”, spune președintele PSD, potrivit digi24.

„Pensiile militare sunt pensii ocupaționale”, spune Ciolacu. „Eu m-am uitat pe media pensiilor militare nu este una care să sară de bunul simț. Pensiile militare sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale. Aceeași abordare o au majoritatea statelor NATO și 22 de țări din Uniunea Europeană”, a declarat acesta. Președintele PSD a mai precizat că impozitarea unor venituri „exagerate” ar trebui să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci și salariilor din sistemul bugetar. „Vom vedea dacă abordarea ar trebui să se extindă la anumite salarii exagerate. Părerea mea, în sistemul bugetar, președintele României trebuie să aibă cel mai mare venit”, a mai declarat președintele PSD, potrivit psnews.ro.