Ciolacu, în prima şedinţă a Executivului din acest an: Anul 2024 va fi tot despre economie şi viaţa românilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în prima şedinţă a Executivului din acest an, că 2024 va fi tot despre economie şi viaţa românilor, el afirmând că anul trecut am reuşit să avem cea mai mare creştere economică din regiune, în condiţii foarte dificile, iar absorbţia banilor europeni a fost de fapt motorul economiei româneşti.

Şeful Executivului a mai spus că pentru prima dată s-a reuşit un record de absorbţie de peste 93% pe exerciţiul financiar 2014-2020, iar în total, anul, trecut am încasat peste 13,7 miliarde de euro de la Comisia Europeană, cu tot cu sumele din PNRR.

”Vă anunţ că anul 2024 va fi tot despre economie şi viaţa românilor. Anul trecut am reuşit să avem cea mai mare creştere economică din regiune, în condiţii foarte dificile. Ultima prognoză a Comisiei Europene arată că 10 ţări din Uniunea Europeană vor avea scădere economică în 2023 iar 12 state membre şi-au depăşit semnificativ ţintele de deficit”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu a arătat că „România a avut o creştere sănătoasă, pentru că de această dată s-a bazat foarte mult pe investiţii şi nu pe consum”. „Astfel, valoarea investiţiilor a depăşit anul trecut suma deficitului public. Per total, volumul investiţiilor publice a crescut cu 33 % iar acest lucru s-a văzut în crearea a peste 75.000 de noi locuri de muncă”, a subliniat şeful Executivului, potrivit news.ro.