Amenzi de aproape 350.000 de lei și 70 de permise de conducere reținute, în minivacanța de Anul Nou

Polițiștii suceveni au fost la datorie, în minivacanță pentru ca locuitorii județului dar și numeroșii turiști să se bucure de linişte şi siguranţă.

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, aproximativ 250 de polițiști suceveni au acționat, în medie, zilnic, în teren.

Activităţile s-au desfăşurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe toată durata sărbătorilor de iarnă, polițiștii desfășoară activități în domeniul siguranței circulaţiei pe drumurile publice, menţinerii ordinii publice, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, al prevenirii delictelor silvice, precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerţ ilicit, în special a produselor alimentare specifice. O atenție deosebită s-a acordat și se va acorda şi comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

Au fost desfășurate și activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. 

În perioada 30.12.2023 – 02.01.2024, în cadrul celor 51 de acțiuni organizate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 437 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 347.505 lei, cele mai multe conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice dar și conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, au fost reținute 70 de permise de conducere și au fost retrase 32 de certificate de înmatriculare.

În perioada 30.12.2023 – 02.01.2024 s-a asigurat intervenția la 308 evenimente. 

În perioada de refeință nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave și nu au fost semnalate acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii suceveni vor continua acțiunile, pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.