O femeie din Straja a sunat la Poliție și a anunțat că soțul său s-a urcat beat și fără permis la volanul unei mașini

Miercuri, 3 ianuarie, în jurul orei 17:05, echipajul de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați prin SNUAU 112 de către Viorica C., din comuna Straja, cu privire la faptul că, soțul ei, Marin C., de 42 ani, din comuna Straja, s-a urcat beat și fără permis de conducere la volanul unui autoturism, înmatriculat în Franța și a plecat de la domiciliu spre direcția orașului Vicovu de Sus.

Având în vedere sesizarea, echipajul de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a deplasat către com. Straja, unde a fost identificat autoturismul parcat pe drumul comunal neclasificat „La gară”, iar la aproximativ 150-200 m, au fost identificați numiții Marin C. și  Viorica C..

S-a procedat la identificarea conducătorului auto, fiindu-i solicitate pentru control documentele personale și cele ale autoturismului în cauză. Acesta a refuzat în primă fază să prezinte pentru control documentele personale, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea controlului corporal sumar, unde în buzunarul de la spate al pantalonilor a fost identificat portofelul în care se afla cartea de identitate.

Conducătorul auto a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus unde a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, după care s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Mun. Rădăuți unde acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/L alcool în aerul expirat. În continuare, cu consimțământul său, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind interogate bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. 

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar după prelucrarea mostrelor biologice de sânge, cauza va fi discutată cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării față de bărbat a unei măsuri privative de libertate.